DOLAR

34,2414$% -0.11

EURO

37,0932% 0.27

STERLİN

44,5618£% 0.55

GRAM ALTIN

3.013,71%0,72

ONS

2.736,99%0,81

BİST100

8.900,48%2,13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesinde TUSAŞ açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Başarılı ev sahipliği dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tebrik eden Erdoğan, dönem başkanlığını üstlenecek Brezilyalı dostlarına da başarılar diledi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da yaşanan terör saldırısına tepki gösteren dost ülkelerin desteğine teşekkür etti. Türkiye’nin savunma sanayisindeki önemli bir kuruluş olan TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınayan Erdoğan, bu alçakça eylemin Türkiye’nin teröre karşı mücadelesini daha da güçlendireceğini belirtti.

Erdoğan, günümüzün küresel sorunlarının, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma siyasi yapılar tarafından etkili bir şekilde çözümlenemediğine dikkat çekti. Daha adil bir dünya için çaba gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, ortak sorunlara müşterek çözümler bulmanın önemine değindi. Küresel kalkınma çabalarına da destek verdiklerini ifade etti.

Sınırlar ötesinde güvenin sağlanmasıyla küresel adalet ve kalkınmanın mümkün olabileceğini belirten Erdoğan, Orta Doğu’daki çatışmalara değindi. İsrail’in saldırgan politikalarının sınırları aştığını vurgulayan Erdoğan, Filistin halkının Gazze’de soykırıma maruz kaldığını dile getirdi. 21. yüzyılda yaşanan bu insanlık dramının göz ardı edilemeyeceğini ve herkesin sorumluluktan kaçamayacağını ifade etti.

Filistin’i tanımayan ülkeleri bu konuda adım atmaya davet eden Erdoğan, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail’e silah satışının durdurulması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Bu konuda dost ülkelerin desteğine güvendiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı.

HIZLI YORUM YAP