38,0608% -0.33

45,5408£% -0.54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York’ta, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki liderin görüşmesinde Ortadoğu’daki artan gerginlikler ve Ukrayna savaşının küresel sonuçlarının ele alındığı belirtildi. Görüşmenin odağında, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması ve sürdürülebilir, adil bir barışın sağlanması için ortak bir kararlılık yer aldı.

Görüşmede, Türkiye ve İtalya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla hükümetlerarası bir zirve ve bir İş Forumu düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Görüşmede, stratejik işbirliğinin genişletilmesi için atılacak adımlar değerlendirildi ve bölgesel ve uluslararası konularda ortak hareket etme isteği vurgulandı. Hem küresel hem de bölgesel konularda iki ülkenin işbirliğini derinleştirme kararlılığına dikkat çekildi.

Prof. Dr. Ercan'dan Adana ve Mersin için deprem uyarısı