DOLAR

34,1500$% -0.02

EURO

38,1502% 0.27

STERLİN

45,7220£% 0.24

GRAM ALTIN

2.913,79%-0,06

ONS

2.656,91%0,01

BİST100

9.891,00%-1,38

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırıları ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İsrail’in saldırıları karşısında Lübnan’ın yanında olduğunu belirterek, uluslararası toplumun İsrail’in saldırganlığını durduracak çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, İsrail’in insan haklarını ihlal ettiğini ve dünya genelinde bir soykırım gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu durumu sona erdirmenin ve insani krizi çözmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın görüşmede Lübnan’ın güvenliğinin önemine dikkat çekerek, bölgesel istikrarın sağlanmasının gerekliliğini dile getirdiği belirtildi. Açıklamada, Erdoğan’ın Türkiye’nin Lübnan’ın yanında olduğunu ve uluslararası toplumun İsrail’in saldırganlığını durduracak bir çözüm bulması gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Erdoğan, İsrail’in insan haklarını hiçe saydığını ve soykırım yaptığını, bu durumu durdurmanın ve insani krizi sona erdirmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İletişim Başkanlığı,"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması esnasında salon boştu" iddiasını yalanladı

HIZLI YORUM YAP