DOLAR

34,1657$% 0.08

EURO

38,2175% -0.21

STERLİN

45,7244£% -0.29

GRAM ALTIN

2.917,95%-0,51

ONS

2.658,23%-0,51

BİST100

9.777,46%-0,53

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Önümüzde seçimsiz 3,5 yıl var"

"Muhalefetin seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl var. Hedeflerimize ancak bu yılların hakkını vererek ulaşabiliriz."

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi’nin 10. toplantısında yaptığı açıklamada, erken seçim tartışmalarını gerçekçi bulmadığını belirtti. Türkiye’nin önünde 3,5 yıl boyunca seçim yapılmayacağını vurgulayan Erdoğan, bu süreyi ülkenin hedeflerine odaklanmak için kullanmayı planladıklarını ifade etti.

“2028 yılına kadar tüm planlarımızı yaptık. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gizlemek için gündeme getirdiği erken seçim tartışmaları, gerçekçi değil. Türkiye’nin önünde seçimsiz 3,5 yıl var. Bu süre içinde hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız. Bu 3,5 yıldan sonraki herhangi bir plan, gerçekçi değil, hayal ürünüdür. Sizlerin de gelecek planlarınızı buna göre yapmanızı öneririm.” dedi.

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefi çerçevesinde önemli açıklamalar yaptı. Covid-19 pandemisi sonrasında küresel tedarik zincirlerinde yaşanan aksaklıklar ve jeopolitik gerilimler, uluslararası ticaret ve yatırım alanlarını yeniden şekillendirdi. Türkiye’nin, güçlü üretim kapasitesi, modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağıyla bu değişime hızla uyum sağlayan ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Son 21 yılda Türkiye’nin yıllık ortalama %5,4 büyüme oranı kaydettiğini ve ihracatını önemli ölçüde artırdığını da sözlerine ekledi.

“Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız.” diyen Erdoğan, ulaştırma, enerji, eğitim, sağlık ve dijitalleşme alanlarında gerçekleştirilen büyük yatırımların önemine dikkat çekti. Enflasyonun kontrol altına alındığını, cari açığın düştüğünü ve orta vadeli programda %5 büyüme hedeflediklerini de belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye – K. Makedonya İş Forumu Üsküp’te Yapıldı

HIZLI YORUM YAP