Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zira bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, "Zira bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir" dedi.

BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikte emeği geçenlere ve dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Uluslararası Yol Federasyonu'nun 1948'den bu yana daha güvenli ve sürdürülebilir yol ağları geliştirme hedefiyle yaptığı başarılı çalışmalara her geçen yıl yenilerini eklediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörün öncü isimlerinin, kamu kurumları ve özel kuruluşların bir araya geldiği bu kongrenin de başarılı olacağına inandığını belirtti.

Bu yılki kongrenin "Hareketliliği güçlendirmek için bağlanıyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceğin sağlayıcısı olarak yollar" temasını benimsemesini isabetli bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim siyaset anlayışımızda yol, medeniyettir. Yol demek ulaşım demektir; sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkınma ve dünya ile bütünleşme demektir. Bu anlayışla büyük atılımlara imza atarak ülkemizi ulaşım ve altyapı alanında iddialı bir konuma taşıdık. Avrasya Tüneli'nden Sabuncubeli Tüneli'ne, Erkenek Tüneli'nden Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ne, Ovit Tüneli'nden Cankurtaran Tüneli'ne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale köprüleri ülkemizin gurur abidesi oldu. Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerimizle şehirlerimiz arasındaki beşeri, lojistik, ekonomik ve ticari bağları güçlendirdik."

Türkiye'nin yaklaşık 4 bin kilometre uzunluğunda otoyol ve yaklaşık 30 bin kilometre uzunluğunda bölünmüş yol ağına sahip olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaştırma alanındaki yatırım ve hamlelerimizi 'durmak yok, yola devam' diyerek sürdüreceğiz. 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye, otoyol uzunluğumuzu ise 8 bin 300 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.