Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giorgia Meloni'ye teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkilerinin mevcut durumu ve geleceği, bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı. Özellikle İsrail’in bölgedeki saldırıları, iki liderin yoğun şekilde ele aldığı konular arasında yer aldı.

Erdoğan, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini vurgulayarak, savunma sanayii başta olmak üzere iş birliğinin derinleştirilmesi için somut adımlar atılmasının gerekliliğini belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için fırsatların değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

Erdoğan, İsrail'in uluslararası uyarıları göz ardı ederek Orta Doğu'daki gerilimi artırdığını, bu saldırgan tavrın son bulması için uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesinin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. İsrail’e silah satışının durdurulması için Türkiye’nin Birleşmiş Milletler nezdinde başlattığı girişimde İtalya'nın desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarına, Gazze'ye, Lübnan'a ve Birleşmiş Milletler misyonlarına yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, İtalya'nın İsrail'in saldırgan tavrına karşı gösterdiği tepkiyi olumlu bulduğunu belirtti ve Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrar çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Görüşmenin sonunda Erdoğan, Meloni'nin aile değerlerini ön plana çıkaran ve LGBT savunucularına karşı aile yapısını koruyan tutumu nedeniyle İtalya Başbakanı'na teşekkür etti.