Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün biz de adımlarımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz" dedi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Erdoğan, mesajında, Sivas Kongresi'nde Türk milletinin tüm zorluklara rağmen birlik ve beraberliğini koruyarak İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını hatırlattı. Kongre'nin, ülkenin geleceği için önemli bir başlangıç noktası olduğunu ve alınan tarihi kararların Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açmasının yanı sıra, Cumhuriyet'in geleceğine de yön verdiğini vurguladı.

"Genç nesiller ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"105 yıl önce Sivas'ta bağımsızlık ve vatan aşkıyla tutuşturulan meşale, bugün de muasır medeniyet yürüyüşümüzde yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Şanlı tarihimizle gurur duyan, kahraman atalarımızla aynı ruha ve bilince sahip olan genç nesiller, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacaklardır.

Bugün biz de, Sivas Kongresi'nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan kararlara bağlılık bilinciyle adımlarımızı atıyoruz. Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, bu Kongre'ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımızı en içten duygularımla selamlıyorum."