Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sert bir dille eleştirerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Konuşması dünya çapında yankı buldu.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını sert bir dille eleştirdi. "İnsanlık adına bazı gerçekleri dile getirmek istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, Filistin'i henüz tanımayan devletlere tarihi bir sorumluluk yükümlülüğü hatırlattı.

Gazze'deki insanlık dramına dikkat çeken Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'ni sert bir dille eleştirerek "Gazze'deki soykırımı durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" diye sordu. Bu sözler dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

AFP haber ajansı, Erdoğan'ın "İsrail tüm bölgeyi savaşa sürüklüyor. Gazze'de sadece çocuklar değil, BM sistemi de ölüyor" sözlerini aktardı. AP haber ajansı ise Erdoğan'ın, Netanyahu'yu etnik temizlikle suçlayarak Hitler gibi durdurulması gerektiğini söylediğini duyurdu.

Katar merkezli Al Jazeera, Erdoğan'ın, BM ve Batı değerlerinin Gazze'de yok olduğunu vurguladığını belirtti. Erdoğan, uluslararası toplumu "Netanyahu ve cinayet şebekesini" durdurmaya çağırdı.