DOLAR

34,1243$% 0.06

EURO

38,1324% 0.03

STERLİN

45,4692£% -0.2

GRAM ALTIN

2.873,73%-0,03

ONS

2.620,01%-0,07

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Yemeği’nde önemli açıklamalarda bulundu.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin düzenlediği yemeğe katılarak önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında birçok konuya değinen Erdoğan, başlıkları şöyle sıraladı:

Erdoğan, Türk iş insanlarını ve girişimcileri takdirlerini belirterek, “Biz entegrasyona sonuna kadar varız, asimilasyona ise karşıyız” şeklinde güçlü bir mesaj verdi.

Türkiye’nin terörle mücadelesine vurgu yapan Erdoğan, “Amerika’daki Türk toplumunun FETÖ ve PKK ile mücadeleye desteği büyük önem taşıyor” dedi. Aynı zamanda, Türkiye karşıtı eylemlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

Erdoğan, Batı’da İslam ve yabancı düşmanlığının giderek artan bir tehdit olduğunu belirtti. “Mescidlerimize ve Müslümanlara ait iş yerlerine saldırılar artıyor” diyerek bu olumsuz durumun önüne geçmek için yasal yaptırımların uygulanması gerektiğini savundu.

Küresel sistemin itibarını kaybettiğini belirten Erdoğan, Gazze’deki durumu sert bir şekilde eleştirdi. “Gazze’de 352 gündür devam eden katliam, küresel kuruluşların ahlaki çöküşünü göstermektedir” dedi.

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara göz yummayacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Filistinli mazlumların sesi olan herkesi selamlıyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların bölge barışını tehdit ettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin bu işgal ve katliam politikasının durdurulması için gerekli adımları atmaya devam edeceğini vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde Erdoğan, kalıcı bir ateşkes sağlanması için uluslararası baskının artırılması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ümraniye'de Polise Saldırı, olay anından görüntüler

HIZLI YORUM YAP