Detoks Niyetine:

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanmak tereyağının yanma derecesini yükseltecek böylece yanık tadı olmadan tereyağının lezzetinin pilava geçmesini sağlayacaktır.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifinin Pişirme Önerisi

Pilavı, et ya da sebze suyuyla da hazırlayabilirsiniz.Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız pilava kereviz sapı, çok ince doğranmış lahana, arzuya göre haşlanmış mısır ve 1/2 çay kaşığı kadar zerdeçal ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeli bulgur pilavını hazırlamak için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberler ve kırmızı dolmalık biberi küçük küpler halinde kesin.
  2. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu uzun ince şeritler halinde kestikten sonra biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Kurutulmuş domatesleri minik küpler halinde kesin.
  3. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. İlk olarak küp şeklinde doğranmış havuçları pilav tenceresine aktarın. Hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika soteleyin.
  4. Kuru soğan ve kurutulmuş domates parçalarını katıp, soteleme işlemini orta ateşte sürdürün. Yumuşak bir yapıda olduğu için son olarak renkli biberleri ekleyin ve tüm sebzeleri bir arada soteleyin.
  5. Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, suyunu süzdürdükten sonra pilav tenceresine aktarın. Domates salçası, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun.
  6. Sıcak tavuk suyunu eklediğiniz sebzeli bulgur pilavını, kısık ateşte 12-14 dakika pişirin. Bulgurlar suyunu çekince pilavı karıştırmadan üzerine bir kağıt havlu kapatın.
  7. Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kalıp ya da kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.