36,2388$% 0.35
38,0197€% 0.32
45,6053£% 0.35
3.360,93%-1,10
2.885,16%-1,46
9.877,59%-0,37
ANKARA-BHA
Suriye’deki gelişmeler yakından takip edilirken, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, Suriye’deki son durum değerlendirmesi yapıldı ve Türkiye’nin bölgesel istikrarsızlıkla mücadeledeki kararlılığı vurgulandı. Görüşmede, Lübnan’daki ateşkesin sürekliliğinin sağlanması, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması ve Suriye’de siyasi çözüm sürecinin tamamlanması hususları ele alındı.
Bakan Fidan, Suudi Arabistan ve Irak Dışişleri Bakanlarıyla da benzer konuları görüştü. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile yapılan görüşmelerde, bölgesel istikrarın sağlanması öncelikli konu olarak ele alındı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin Ankara’ya gelerek Bakan Fidan ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmede de Suriye başta olmak üzere bölgesel konuların masaya yatırılması öngörülüyor.
Fidan, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lübnan Başbakanı ve Katar Başbakanı ile de Suriye’ye odaklı görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye, bölgesel barış ve istikrar için diplomatik çabalarını kararlılıkla sürdürüyor.
DMM'den açıklama: Öğrenim kredisi geri ödemelerinde faiz yok
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.