Doğu ve Güneydoğu Güvenli Turizmde TSE güvencesine akın devam ediyor


Özellikle hizmet sektöründe bulunan Otel, restoran ve kafeteryalarda alınan tedbirler dünyaya örnek gösterilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Güvenli Turizm Sertifikası, sektörde huzur ve güvenli bir şekilde hizmet vermeyi teşvik ediyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü Güvenli Turizm Sertifikası projesi kapsamında verilen belge için on beş civarında akredite kuruluş bu sertifikayı vermeye yetkilidir. Kısa adı TSE olan Türk Standartları Enstitüsü bu kuruluşların en başında yer almaktadır. Haber için yaptığımız araştırmalarda; Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde TSE tüm tesislerin ilgi odağı oldu. Altmış yıllık denetim ve belgelendirme tecrübesine sahip olan kurum, güven veren yaklaşımı ile her gün daha fazla farkındalık oluşturmaktadır.
Güvenli Turizm Sertifikası kapsamında sektörde görev yapan yetkililer memnuniyetlerini ifade ediyorlar.


DİYARBAKIR
SV Business Oteli Genel Müdürü Dr.Nurgül Avcı “Elbette devletimizin kurumu TSE’yi tercih edeceğiz” dedi.
KARS
Sarıkamış Kayı Otelleri Grubu Genel Müdürü Mehmet Saraçoğlu “hiç düşünmeden TSE’yi tercih ettim ve herkese tavsiye ediyorum” dedi.
VAN
Haldi Otel Genel Müdürü Yunus Yüksel “biz ancak TSE güvencesi ile yol alabiliriz” dedi.
Seyirtepe Restoran Müdürü Gizem Gözen “TSE logosunu gururla taşıyorum” dedi.
ŞANLIURFA
Hilton Garden Inn Oteli Genel Müdürü Ahmet Emin Ok “elbette TSE’yi tercih edeceğiz dedi.
ZONGULDAK
Ereğli Keleşler Park Otel Genel Müdürü Ufuktan Şahin “TSE ile ayrıcalıklıyız” dedi.
ÜCRET PEŞİN DEĞİL HİZMET SONRASI
İsmini açıklamak istemeyen bir TSE yetkilisine ücret konusunu sorduğumuzda “ülkenin her yanında eşit ve indirimli tarife uyguluyoruz. Hizmet bedellerini peşin değil hizmet sonrasında opsiyonlu olarak tahsil ediyoruz. Altmış yıllık Devlet kurumu olarak vatandaşımıza güveniyoruz. Her ne olursa olsun tesislerimize rehber ve çözüm odaklı olmayı tercih ediyoruz” dedi.