DP Ankara İl Başkanı Taşpınar: Önce Ankara’nın talep ve sorunlarına yönelmeliyiz

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı İrem Taşpınar ve beraberindeki heyet, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti. Taşpınar, “Önce kendi şehrimizin talep ve sorunlarına yönelmeliyiz, genel makro siyaset daha sonra gelmeli” dedi.

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara'da siyasetin nabzını tutan DP İl Başkanı İrem Taşpınar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, şehri temsil eden önemli bir platform olan Ankara Kent Konseyi'nin Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve yönetimini ziyaret etti. Görüşmede Taşpınar, parti olarak spordan sanata, eğitimden kültüre kadar her alanda iş birliğine ve fikir alışverişine açık olduklarını vurguladı.

Taşpınar, Ankara'nın önceliklerinin genel politikalardan daha önemli olduğuna dikkat çekerek, "Şehrimizin taleplerine ve sorunlarına odaklanmalıyız. Genel makro siyaset daha sonra gelir. Hep birlikte ülke menfaatlerini gözetmeliyiz. Bu nedenle ilk ziyaret hedefimiz Ankara Kent Konseyi oldu." dedi.

Siyasetin nitelikli kişiler tarafından yürütülmesinin önemini vurgulayan Taşpınar, "Tek bir kişi her şeyi bilemez, bu ülke için de siyasi yapılar için de geçerli. Ekibimizde esnaf, hukukçu, spor antrenörü, mali müşavirler gibi farklı alanlardan gelen insanlar var. Hepimiz Anadolu insanıyız ve ayrışmadan, kutuplaşmalara izin vermeden çalışmalıyız." diye konuştu.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz ise, "Konseyimiz toplumun her kesimine eşit mesafede duran bir yapı. 70 kişilik Yüksek İstişare Kurulumuzda rektörlerden belediye başkanlarına kadar deneyimli isimler var. Ankara'yı daha iyi yerlere taşıyacak her fikre açık, demokratik bir platformuz." şeklinde açıklamalarda bulundu.