Duayen ressam Mustafa Ayaz vefat etti; Ankara Kent Konseyi’nden büyük vefa

Çağdaş Türk resim sanatının önde gelen sanatçılarından Prof. Dr. Mustafa Ayaz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ömrünü sanata veren ve kazandığı servetini de sanat için harcayan Ayaz’ın vefatı için “Yeri doldurulamaz bir kayıp” mesajı paylaştı.

Ankara / BHA

Mustafa Ayaz, sanat dünyasına Trabzon'un Çaykara ilçesinin Kabataş köyünden adım attı. Ortaokul yıllarında resim yeteneğiyle dikkat çeken Ayaz, Gazi Eğitim Enstitüsü'nün resim bölümünden mezun oldu. Resim öğretmenliği ve atölye şefliği yaptıktan sonra, 1988 yılından itibaren kendi atölyesinde sanat yolculuğuna devam etti.

Yurt içinde 60'tan fazla kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan Ayaz'ın eserleri, 4 kıtada 400'den fazla koleksiyonun parçası oldu. 4 bine yakın eseri ise yerli koleksiyonlarda yer alıyor. Başkent Balgat'ta kurduğu Mustafa Ayaz Müzesi'nde, sanatçının eserleri ziyarete açık.

CENAZESİ KOCATEPE'DE

Sanatçının cenazesi, Çarşamba günü Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ANKARA KENT KONSEYİ'NDEN TAZİYE: "YERİ DOLDURULAMAZ BİR KAYIP"

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türk resim sanatının önemli isimlerinden Prof. Dr. Mustafa Ayaz'ın vefatını büyük bir üzüntüyle duyurdu. Ayaz'ın vefatını "Yeri doldurulamaz bir kayıp" olarak nitelendiren Yılmaz, mesajında şunları söyledi:

"Ankara'mızın kültür ve sanat camiasında silinmez izler bırakan merhum Prof. Dr. Mustafa Ayaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet dileriz."