Dünya Kız Çocukları Günü’nde Eyüpsultan’da rengarenk atölye

Eyüpsultan Belediyesi, kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve karşılaştıkları zorlukları gündeme getirmek amacıyla kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte kız çocukları ve anneleri bez çanta baskısı, kız çocuğu figürü boyama gibi etkileşimli atölye çalışmalarına katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kız Çocukları Günü ilan edilen 11 Ekim’de, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla tüm dünyada etkinlikler düzenleniyor.

Eyüpsultan Belediyesi de bu anlamlı günde düzenlediği etkinlikte kız öğrencilerle annelerini bir araya getirdi.

Eyüpsultan Belediyesi önünde bulunan alanda düzenlenen etkinliğe katılan kız öğrenciler ve veliler bez çanta baskısı ile dünya kız çocukları figürleri yapımı gibi interaktif atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan katılımcılara kahve, meyve suyu ve kurabiye ikram edildi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞİŞLİ DE ETKİNLİĞE KATILDI

Düzenlenen etkinliğe Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli de katıldı. Başkan Yardımcısı Şişli, etkinlikte kız öğrencilerin ve velilerin yaptıkları, birbirinden renkli bez çantaları inceledi, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.