Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn’in Manama şehrinde gerçekleştirilecek

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, 23-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Bahreyn'in Manama şehrinde düzenlenecek. Bu prestijli etkinlik, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu'nun (ISF) 2024 yılı faaliyet programında yer alıyor.

BHA

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda mücadele edecek olan milli sporculara başarı diledi. Bakan Bak, oyunlarda ülkemizi temsil edecek olan gençlerimizin gurur duyulacak sonuçlar elde edeceğinden emin olduğunu belirtti. 71 ülkeden 3 bin 687 sporcunun katılımıyla düzenlenecek olan oyunlar, 26 farklı branşta rekabeti ateşleyecek.

Türkiye'yi temsil edecek olan sporcularımız, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik, Atletizm, Badminton, Güreş, Judo, Okçuluk, Tenis, Tekvando, Yüzme ve Para Yüzme branşlarında Türkiye Şampiyonu olarak bu büyük platforma katılma hakkı kazandı.

Bakan Bak, sporun gençlerin disiplinli ve çalışkan olmalarına olumlu etkilerinin altını çizerek, okul ve sporun birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ilkokul, ortaokul ve liselerde spor faaliyetlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bak, 81 ildeki öğrencileri 77 spor branşında bir araya getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Öğrencilerin başarılı birer sporcu olmasına vesile olan tüm bakanlık çalışanlarını, antrenörleri, öğretmenleri, idarecileri ve sporcuların ailelerini tebrik eden Bakan Bak, gençlerimizin başarısına olan inancını ifade etti.