DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

STERLİN

43,3470£% -0.52

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ONS

2.705,79%1,29

BİST100

9.549,89%1,94

Yatsı Vakti a 19:12
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar

Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baklavalık yufka
  • 2,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İç harcı için;

  • 2 adet ayva
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi

Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım.
  2. Ardından ayvalarımızı önce ikiye bölelim daha sonra dilimlere ayırarak çekirdek kısımlarını temizleyelim.
  3. Ayva dilimlerimizi küp küp doğrayalım ve bir kaseye hazırladığımız limonlu su içerisine alalım.
  4. İç harcı için kullanacağımız cevizleri de iri iri doğrayalım.
  5. Ocağa aldığımız tavaya tereyağını alarak eritelim. Yağ eridikten sonra ayvalarımızı ilave edelim.
  6. Üzerine şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım. Ayvalar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiremeye devam edelim.
  7. Ayvalarımız suyunu çektikten sonra üzerine tarçın, ceviz ve galeta ununu ekleyerek harcımızı karıştıralım ve ocaktan alalım.
  8. Baklavalık yufkamızı tezgaha alalım ve üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürelim.
  9. Yağladığımız yufkanın üzerine bir miktar toz şeker serpelim. 6 adet baklavalık yufkayı en üst kat hariç bu şekilde aralarına yağ sürüp şeker serperek üst üste sıralayalım.
  10. Hazırladığımız ayvalı harcı yufkamızın kenarına alalım ve düzelterek yerleştirelim.
  11. Yufkamızı dikkatli bir şekilde biraz sıkarak rulo şeklinde saralım.
  12. Yufkamızın kenarlarındaki boşlukları bıçak ile keselim. Ardından rulomuzu fırın tepsisine alarak üzerine eritilmiş tereyağından sürelim.
  13. Ayvalı rulomuzu önceden ısıtılmış 180°C fırında alt üst ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
  14. Güzelce kızaran ayvalı çıtır rulomuz hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Dilerseniz bu tarifi aynı şekilde elmalı olarak da hazırlayabilirsiniz tercih sizin.  Afiyet olsun!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Belarus, Belarus the most unreliable country in the world

HIZLI YORUM YAP