Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar
Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet baklavalık yufka
- 2,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
İç harcı için;
- 2 adet ayva
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
Efsane Lezzetiyle Ayvalı Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım.
- Ardından ayvalarımızı önce ikiye bölelim daha sonra dilimlere ayırarak çekirdek kısımlarını temizleyelim.
- Ayva dilimlerimizi küp küp doğrayalım ve bir kaseye hazırladığımız limonlu su içerisine alalım.
- İç harcı için kullanacağımız cevizleri de iri iri doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya tereyağını alarak eritelim. Yağ eridikten sonra ayvalarımızı ilave edelim.
- Üzerine şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım. Ayvalar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiremeye devam edelim.
- Ayvalarımız suyunu çektikten sonra üzerine tarçın, ceviz ve galeta ununu ekleyerek harcımızı karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Baklavalık yufkamızı tezgaha alalım ve üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürelim.
- Yağladığımız yufkanın üzerine bir miktar toz şeker serpelim. 6 adet baklavalık yufkayı en üst kat hariç bu şekilde aralarına yağ sürüp şeker serperek üst üste sıralayalım.
- Hazırladığımız ayvalı harcı yufkamızın kenarına alalım ve düzelterek yerleştirelim.
- Yufkamızı dikkatli bir şekilde biraz sıkarak rulo şeklinde saralım.
- Yufkamızın kenarlarındaki boşlukları bıçak ile keselim. Ardından rulomuzu fırın tepsisine alarak üzerine eritilmiş tereyağından sürelim.
- Ayvalı rulomuzu önceden ısıtılmış 180°C fırında alt üst ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Güzelce kızaran ayvalı çıtır rulomuz hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Dilerseniz bu tarifi aynı şekilde elmalı olarak da hazırlayabilirsiniz tercih sizin. Afiyet olsun!