40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Yeni sözleşmede Galatasaray 120 milyon lira ödeyerek Florya arazisini geri alırken; Riva’daki Düşler Vadisi projesi üzerindeki anlaşma ise feshedilen sözleşmedeki şartlarla yenilendi. Oysa Emlak Konut, 2 sene önce komşu araziyi 262 milyona satın almıştı.
Emlak Konut’tan bugün yapılan açıklamada Galatasaray Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokol imzalandığı duyuruldu.
Emlak Konut ile Galatasaray arasındaki yeni anlaşmayla Florya arazisi, 2016 yılındaki protokolden önceki şartlarla Galatasaray’a geri dönmüş oldu. Riva arazisindeki gelir paylaşım oranı ve diğer şartlar ise yeni protokole aynen taşındı.
Galatasaray Florya’yı geri alıyor
Sarı kırmızılı kulüp, daha önceki anlaşmada yer alan Florya Metin Oktay Arazisi’ni 120 milyon TL ve faizlerini ödeyerek geri alacak.
Bu sayede Galatasaray, tesisleri ve altyapısının bulunduğu Florya’dan taşınmayacak ve yeni bir tesis yatırımına gerek kalmayacak.
Öte yandan Galatasaray’ın geleceği için büyük önem taşıyan Riva’daki Düşler Projesi de devam edecek.
ŞENLİKKÖY’Ü 262 MİLYONA ALDI, FLORYA’YI 120 MİLYONA SATTI
Emlak Konut, yaptığı ödemeler ve masraflar karşılığı Galatasaray’dan 350 milyon liraya tahsil etmesi gerekiyordu. Emlak Konut, şimdi Flaorya karşılığında en fazla 120 Milyon alabilecek.OYSA Emlak Konut GYO, 2017 yılında Galatasaray’ın Şenlikköy’deki arazisinin yanındaki arsayı satın almıştı. Emlak Konut araziyi TOKİ’den 262.5 milyon TL bedel karşılığında aldığını duyurmuştu.
2 sene önce arsaya 262 milyon veren Emlak Konut GYO, şimdi dev arsayı Galatasaray’a 120 milyona satıyor. Galatasaray daha önceden de Emlak Konut’tan 342 milyon TL para almıştı.
2016’da gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Galatasaray’ın Florya ve Riva arazileri üzerine 6 milyar lira değerinde konut projeleri geliştirmesi planlanıyordu.
Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık olmak üzere, Galatasaray’ın kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi bekleniyordu. Ancak ihale sürecinin ardından Galatasaray’ın Florya arazisini teslim edememesi süreci çıkmaza sokmuştu.
Emlak Konut, Galatasaray’la proje ortaklığı anlaşmasını 27 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamayla feshettiğini duyurmuştu.
Emlak GYO’nun 27 Eylül tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Şirketimiz projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir.” ifadeleri yer alıyordu.
Hakan Gedikli: Ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ortak basın toplantısı düzenledi.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Attığımız her adamda paydaşlarımıza değer katmak istiyoruz. Süreç zorlu olsa da süreç sonundaki kazanımlar önemlidir. Galatasaray ile 2016’da bir protokol yapmıştık. Sonrasında bu alanlarda gerekli ihale çalışmalarını yaptık ve sonuçlandırdık. Riva arazisinde inşaat ve satış çalışmaları sürüyor. Florya protokolü ise feshedildi. Galatasaray ile ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık.” dedi.
“Biz bedel ödeyerek evimizin tekrar sahibi oluyoruz”
Mustafa Cengiz’in konuşmasının satırbaşları:
“2016’dan beri süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden ötürü çıkamadığımız Florya’nın tekrar dönüşünü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, Riva arazisini camiamıza kazandıran Selahattin Beyazıt’a teşekkür ediyorum. Projeye delalet eden bütün değerli kardeşlerimizi kutluyorum. Cumhurbaşkanımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.”
“Florya bizim mabedimiz. Buranın kazandırılması çok önemli. 2018 mayıs sonu itibarıyla kaynaklanan bütün giderleri, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız 120 milyon TL’yi iade ediyoruz. Biz bedel ödeyerek evimizin tekrar sahibi oluyoruz. Ben bunun bütün spor kulüplerinin yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva çok önemlidir. Taraftarımızın ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim.”

Ceren’in katilinin ifadeleri kan dondurdu: 6 yaşındaki çocuğu öldürmek istemiş
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı