Erdoğan'dan Bahçeli'nin açıklamalarına 'Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi' değerlendirmesi

Bahçeli'nin Meclis’teki grup toplantısında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan’a çağrı yaparak “Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” sözlerine Erdoğan'dan "Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Hep birlikte terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz." değerlendirmesi geldi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında bir konuşma yaptı. Terörün olmadığı bir Türkiye inşa etme arzusunu dile getiren Erdoğan, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini umuyoruz." dedi.

Erdoğan, "İç cephemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona sesleniyoruz, bir olalım, beraber olalım diyoruz" ifadelerini kullandı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin ilk açıklamasını da bu toplantıda yapan Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin örgüt tamamen tasfiye edilene kadar süreceğini vurguladı.

Erdoğan, kamuoyunun istifasını istediği Sağlık Bakanı Memişoğlu'na açıkça desteğini belirtti. Ayrıca, Yenidoğan Çetesi soruşturmasının bizzat takipçisi olacağını da bildirdi.