Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: "Herkesin kendini savunma hakkı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köfteci Yusuf'ta gerçekleştirdiği açıklamada, domuz eti tartışmalarına değindi. Erdoğan, herkesin kendini savunma hakkına sahip olduğunu vurguladı ve konuyla ilgili nihai kararın mahkemeler tarafından verileceğini ifade etti.

ANKARA-BHA

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunmasıyla ilgili tartışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk ziyaretinden dönüş yolculuğunda yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın yaptığı idari işlemler yargısal denetim altında. Herkesin kendini savunma hakkı var. Sonuç olarak mahkeme nihai kararı veriyor," dedi.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Köfteci Yusuf'taki domuz eti tespitine dair soruyu da değerlendirdi. Erdoğan, "Ankara'daki iki şubede yapılan denetimlerde uygunsuz gıdalar tespit edildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İtiraz süreçleri yaşandı. Mahkeme ilk olarak Tarım Bakanlığımızın kararını iptal etti ancak Bakanlığımızın itirazı sonrasında karar kabul edildi. Yargı süreci tamamlandığında denetim raporu yayınlandı. Bakanlığımızın idari işlemleri yargısal denetim altında. Herkesin kendini savunma hakkı var. Sonuç olarak mahkeme nihai kararı veriyor ve Bakanlık da denetimin sonucunu yayınlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Gıda konusu gerçekten ciddiye alınması gereken bir mesele," açıklamasını yaptı.