Erkılınç: Resmi ilanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, meslek cemiyetlerinin ilan sayılarındaki azalmayla alakalı mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, ortak meselelerde menfaat gözetmeksizin birlikte hareket edilmesinin önemini vurguladı.

Basın İlan Kurumu'nun 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç'ın konuşmasıyla başladı. Toplantıda, kurumun son dönemdeki çalışmalarının genel kurul üyelerine aktarıldığı ve basın sektörünü yakından ilgilendiren güncel konular ele alındı.

Erkılınç, yeni teşkilat yapısının iş süreçlerini hızlandıracağını vurguladı. Kurumun şube sayısının 28'den 15'e düşürülmesiyle ilgili kaygıların olduğunu belirterek, süreli yayınlarda herhangi bir kayıp yaşanmayacağını ve aksine iş süreçlerinin daha hızlı işleyeceğini ifade etti.

Yeni yapıya geçilmesinden bu yana bir ay gibi kısa bir sürede süreli yayınlar ve kanuni müşteriler açısından işlemlerin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü ve bu sayede önemli bir mali tasarrufa gidildiğini söyledi. Erkılınç, her şeyin maddiyatla ölçülemeyeceğini, çok sayıda şubenin farklı uygulama politikalarına yol açtığını ve bu farklılıkları ortadan kaldırmanın zor olduğunu belirtti.

Erkılınç, yeni yapılanmayla taşra teşkilatlarının daha profesyonel bir şekilde çalışacağını ve yayınların her branştan sorumlu uzmanların doğrudan sorumluluğunda olacağını ifade etti. Bu durumun daha hızlı çözüm üretilmesini ve yayınların daha etkin bir şekilde yönetilmesini sağlayacağını belirtti.

Kontrol ve İlan Müdürlüklerinin Denetim ve İlan Müdürlüğü çatısı altında birleştirilmesiyle zaman tasarrufu sağlanacağını ve süreli yayınların bundan yararlanacağını söyledi. Denetim raporlarına ilişkin kararların uygulanmasında veya yapılan itirazların değerlendirilmesinde sürelerin 15 güne kadar kısalacağını öngördüklerini belirten Erkılınç, uzmanlar tarafından aynı anda ve yüz yüze yapılan değerlendirmelerin daha hızlı çözüm üreteceğini vurguladı.

Erkılınç, şube sayısının azaltılması ve iki merkez müdürlüğünün birleşmesinin yayınların geçmişe dönük ihlaller nedeniyle büyük mali kayıplar yaşamasını önleyeceğini belirtti. Yeni yapı ile beyan görevlilerinin yayınların durumunu hızlı bir şekilde tespit edeceğini ve ihlallerin giderilmesini sağlayacağını ifade etti.