DOLAR

34,1140$% 0.28

EURO

38,1081% 0.11

STERLİN

45,4164£% 0.23

GRAM ALTIN

2.858,43%1,04

ONS

2.609,26%0,88

BİST100

9.959,62%-0,16

a

Eyüpsultan Müftülüğü iftira mı attı? O Misafirhaneyle ilgili Eyüpsultan Belediyesi: bizimle alakası yok!

Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi ile ilgili yaşanan olaylara ilişkin Eyüpsultan Müftülüğü, ”sorumluluk Belediyede” demişti. NETHABERLER.COM ile Avrupa Birliği Gazetesi Yazı işlerine ulaştırılan bültende, Eyüpsultan Belediyesi: ”bizimle alakası yok!” açıklamasını yaptı.

Uyuşturucu kullanımı ve satışı başta olmak üzere bir çok korkunç iddiaların gündeme geldiği Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan Müftülüğü Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Din görevlisi Emin Kır hakkında ”inceleme başladı!” diyen yetkililer, soruşturmaya ilişkin tahkikatı askıya almıştı.

Eyüpsultan Müftülüğü: Misafirhanenin sorumlusu belediye!

Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Eyüpsultan Müftülüğü misafirhaneyle alakalı yaşanan olaylara dair; arsanın sahibi olması sebebiyle sorumluluk “Eyüpsultan belediyesinde!” demişti. Belediyeden yanıt gecikmedi. Eyüpsultan belediyesi: “bizimle hiçbir alakası yok.!

Müftülük Murakıbı Bekir Dağcı; ”Emin Kır incelemesinde ifadesi henüz alınmadı. Daha önemli başka bir soruşturma var.”

Madde kullanıcılarının kol gezdiği ve türbe ziyaretine gelen misafirlerin rahatsız edildiği ile akılalmaz birçok iddalara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ talimatı ile Eyüpsultan Müftülüğü harekete geçti. Konuya ilişkin ifadelerin alınmaya başladığı bildirildi. ‘İnceleme başladı‘ açıklaması yapıldı. Ancak; Müftülük ile yapılan son görüşmedeki bilgilere göre Emin Kır hakkında başlatılan incelemede inceleme ve araştırma yapmakla vazifelendirilen ve ilgili dosyaya muhakik atanan inceleme görevlisi Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Murakıbı Bekir Dağcı; ”İmam Emin Kır hakkında yürüttüğüm inceleme nezdinde ifadesi henüz alınmadı. Çünkü, daha önemli başka bir soruşturma daha var” diyerek, incelemenin durduğunu ifade etti.

Kaçak yapı konumunda bulunan misafirhane ile ilgili belediye: “hiçbir ilgimiz ve konuya dair alakamız yok!” açıklamasını yaptı. Müftülük iftira mı attı? 

Eyüpsultan Müftüsü Basri Bektaş ve müftülük murakıbı Bekir Dağcı’nın yetkililerle yaptığı görüşmelerde iddiaların odağındaki kaçak yapı konumundaki misafirhane ile ilgili “Arsanın sahibi olması sebebiyle sorumluluk Eyüpsultan belediyesinde!”ifadelerini kullanmıştı. Belediyeden yanıt gecikmedi. Eyüpsultan belediyesi: “bizimle hiçbir alakası yok!” dedi. Peki, Müftülük iftira mı atıyor yoksa, sorumluluğu üstünden atmak mı istiyor?

Türbesi bulunan sahabelerin manevi şahsı rahatsız edilmemeli

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabelerden Hazreti Kaab Bin Malik R.A ile diğer tüm sahabe türbesi ile ilgili sosyal medyada Vatandaşlar; sahabelerin bulunduğu yerlerin temizliği ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere, madde kullanıcılarının gelen misafirlere yönelik rahatsızlık veren davranışlarına kadar meselenin ele alınarak çözüm üretilmesini talep etti. ”Sahabelerin türbesi bulunan yerlerin manevi şahsı rahatsız edilmemeli” yorumlarını yaptı.

Dr. Mithat Bülent Özmen’in basın danışmanlığı: “bizimle hiçbir alakası yok!”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in özel kalemi ve basın danışmanlığı: “bizimle hiçbir alakası yok!” şeklinde bir açıklama yaptı. İşte o açıklama; 

Hazreti Kaab Camii Misafirhanesi herhangi bir parsel üzerinde bulunmayıp “Kadastral Boşluk” alanında bulunmaktadır. Hemen bitişiğinde bulunan Sahabelerden Hazreti Kaab R.A. Türbesi de “Hacı Hatice Hatun Vakfı” ismiyle hizmet veren özel bir vakıf mülkiyetindedir. Cami ve çevresi ana arter üzerinde kalmaktadır. Eyüpsultan Belediyesi olarak kurumumuzun konu edilen yerde herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır. Park ve temizlik gibi konular ise İstanbul Büyükşehir belediyesi (İBB) sorumluluğunda! Güvenlik ve diğer konular da ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Emniyetine uhdesindedir. Eski adıyla Hacı Hüsrev parkı, yeni ismiyle Hazreti Kaab cami misafirhanesi olarak geçen yerle alakalı belediye olarak herhangi bir ilgimiz veya iddialarda geçen konulara dair hiçbir alakamız yoktur!

Eyüpsultan Belediyesi – Başkanlık Basın Danışmanlığı

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan Müftülüğü; ‘Soruşturmayı başlattık. O imam (Emin Kır) hakkında inceleme başladı!’

Gelen bir ihbarı değerlendiren basın mensuplarının yaptığı araştırma ile gün yüzüne çıkan korkunç iddialar sonucunda; Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri ile Eyüpsultan Kaymakamlığı iddialara ilişkin talimat vermişti! Müftülük; ”Soruşturmayı başlattık. O imam hakkında inceleme başladı!” dedi.

Emin Kır soruşturması neden yavaşladı?

Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri ile Eyüpsultan Kaymakamlığının iddialara ilişkin verdiği talimatla başlatılan incelemede Müftülük; ”Soruşturmayı başlattık. O imam hakkında inceleme başladı!” dedi ancak, incelemeye dair soruşturma durdu.

Hazreti Kaab cami Misafirhanesinden sorumlu din görevlisi Emin Kır ile ilgili başlatılan soruşturmada inceleme neden yavaşladı?

Hazreti Kaab cami Misafirhanesi incelemesi neden durdu?

Eyüpsultan Kaymakamlığı‘nın talimatıyla başlatılan incelemede; Gelen bir ihbarla harekete geçen basın mensupları, iddiaları araştırmak için düğmeye basmıştı. İddialara yönelik yapılan araştırmalar ihbarın doğruluğunu güçlendirdi. Eyüpsultan Kaymakamlığı da iddialara yönelik inceleme talimatı ile; ”Din görevlisi imam Emin Kır hakkında başlatılan ön incelemede ifadesi alınacak!” bilgisi verilmişti.

Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Murakıbı Bekir Dağcı; başkaca daha önemli soruşturma var!

Din görevlisi imam Emin Kır hakkında başlatılan ön incelemede ifadesi alınacak!” bilgisi veren yetkililer incelemeyi sulandıran ve dikkatleri başka yöne çeken akılalmaz açıklamalar yaptı.

‘İnceleme başladı’ açıklaması yapıldı. Ancak; Müftülük ile yapılan son görüşmedeki bilgilere göre Emin Kır hakkında başlatılan incelemede inceleme ve araştırma yapmakla vazifelendirilen ve ilgili dosyaya muhakik atanan inceleme görevlisi Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Murakıbı Bekir Dağcı; ”İmam Emin Kır hakkında yürüttüğüm inceleme nezdinde ifadesi henüz alınmadı. Çünkü, daha önemli başka bir soruşturma daha var” diyerek, incelemenin durduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatının üstüne bir talimat daha mı geldi?

Konuya ilişkin kamuoyunda vatandaşlar soruyor, Peki, Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri yine havada mı kaldı?

Müftülük murakıbı dosya mıhakiki Bekir Dağcı‘nın, basın mensuplarına yönelik; ‘İmam Emin Kır hakkında yürüttüğüm incelemede ifadesi henüz alınmadı. Çünkü, daha önemli başka bir soruşturma daha var’ diyerek, ne demek istedi?

Müşteki ifadesi alınmasına rağmen şüphelilerin ifadesi neden alınmıyor? Yoksa üst düzeyde bir talimat mı geldi?

İhbarı değerlendirerek araştırma yapan basın mensupları Müşteki/Muhbir sıfatıyla ifadeleri alınmasına rağmen şüphelilerin ifadesi neden hala alınmıyor, Alınamıyor mu?

Akıllara hemen şu sorular geliyor. Acaba, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatına rağmen daha üst düzeyde bir talimat daha mı geldi? Soruşturma durduruldu mu? Şüphelilerin fadeler neden alınmıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş atayacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı vahim bu durum karşısında ne yapacak? Diyanet İşleri Başkanlığı İncelemeve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının verdiği talimata rağmen, bekletilerek sulandırılan inceleme hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı konuya dair özel ekip yada bir müfettiş atayacak mı?

Hazreti Kaab cami Misafirhanesi ile ilgili incelemenin başladığı duyuruldu

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi hakkında kan dondurucu olayların yaşandığı iddiasıyla ihbar edilmişti.

Madde kullanıcılarının kol gezdiği ve türbe ziyaretine gelen misafirlerin rahatsız edildiği ile akılalmaz birçok iddalara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ talimatı ile Eyüpsultan Müftülüğü harekete geçti. Konuya ilişkin ifadelerin alınmaya başladığı bildirildi.

Kabri ve türbesi bulunan sahabelerin manevi şahsı rahatsız edilmemeli

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabelerden Hazreti Kaab Bin Malik R.A ile diğer tüm sahabe türbesi ile ilgili sosyal medyada Vatandaşlar; sahabelerin bulunduğu yerlerin temizliği ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere, madde kullanıcılarının gelen misafirlere yönelik rahatsızlık veren davranışlarına kadar meselenin ele alınarak çözüm üretilmesini talep etti. ”Sahabelerin türbesi bulunan yerlerin manevi şahsı rahatsız edilmemeli” yorumlarını yaptı.

Din görevlisi Emin Kır hakkında başlatılan ön incelemede ifadesi alınacak!

Eyüpsultan Kaymakamlığı‘nın talimatıyla inceleme başladı. Gelen bir ihbarla harekete geçen basın mensupları, iddiaları araştırmak için düğmeye basmıştı. İddialara yönelik yapılan araştırmalar ihbarın doğruluğunu ve gelen ihbardaki iddiaların gerçek dışı olmadığını güçlendirdi. Eyüpsultan Kaymakamlığı da iddialara yönelik inceleme talimatı verdi! Din görevlisi imam Emin Kır hakkında başlatılan ön incelemede ifadesi alınacak!

Eyüpsultan Müftüsü Basri BEKTAŞ‘a sosyal medyada teşekkür yorumları yağdı

Konuyla yakından ilgilenen ve meseleye dair iddialara ilişkin başlatılan incelemeye ciddiyetle hassasiyet gösteren Eyüpsultan Müftülüğü ve yetkililerine vatandaşlar sosyal medyada teşekkür etti. Eyüpsultan Müftüsü Basri BEKTAŞ hakkında vatandaşlar ”Sayın müftüm, konuya hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.” ve ”Sahabelerin manevi şahsına saygı gösteren ve meseleyi ciddiyetle ele alan müftü Basri BEKTAŞ‘tan Allah razı olsun.” gibi yapılan olumlu yorumlar gözden kaçmadı.

İhbarla başlayan serüvenden vakalar zinciri! 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüp Müftülüğü Misafirhanesine yönelik gelen ihbardaki iddialara ilişkin yapılan araştırma ve röportajlar da, “Bu misafirhanede akılalmaz olaylar var!” dedirtti.

Bu misafirhanede akılalmaz olaylar var!

Hazreti Kaab r.a.’nın da aralarında olduğu sahabelerin bulunduğu hazirenin hemen yanıbaşında madde kullanıcılarını rehabilite eden Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı “ÇODEM” olmasına rağmen, misafirhane tabelası altında sözde rehabilitasyon usulü ile insanları topluma kazandırıldığının aksine kan dondurucu ve akılalmaz iddialar ortaya atıldı.

Peki, Hazreti Kaab Bin Malik R.A’nın camisi ve Misafirhanesinde neler oluyor?

Misafirhaneden sorumlu Din görevlisinin de aralarında olduğu bir suç mekanizması ile zincirleme şekliyle suçların meydana geldiği iddialar arasında.

İddialar basında medyaya düşünce düğmeye basıldı!

Yaşanan bu olaylar ve korkunç iddiaların muhatapları ile birlikte ilgili bakanlıkların birim yöneticilerine ulaşmaya çalışan basın mensuplarının gayretli mücadelesi ve araştırmalar sonucunda elde edilen verileri ulaştırma çabaları cevapsız kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri de havada kaldı. 

Haberleri kaldırın, benim Google’da daha güzel haberlerim var!

Hazreti Kaab Cami İmamı E. K., yaşanan olaylarla ilgili kendisi hakkında yapılan haberlere ilişkin “haberleri kaldırın, benim Google’da daha güzel haberlerim var!” ifadelerini kullandı.

Eyüp Müftülüğü artık ödeme yapmıyor!

İstanbul Eyüp Müftülüğü’ne Hazreti Kaab Cami İmam Hatibi E. K., “yaptığınız bu haberler yüzünden Eyüp Müftülüğü’nün bana yaptığı düzenli ödenek ödemesi artık kesildi. Eyüp Müftülüğü artık bana ödeme yapmıyor. Haberleri derhal kaldırın.” vurgusunda bulundu. 

Din görevlisinden gazetecilere tehdit!

Hazreti Kaab Cami İmam Hatibi E. K., gazetecileri arayarak; ‘misafirhanedeki madde kullanıcısı sokak psikopatlarını zor tutuyorum. Aralarında keskin nişancılar da var. Adresinizi soruyorlar. “Hocam bırak gidip vuralım” diyorlar. Bende bu kriminal kişileri zor tutuyorum. Benim hakkımda yaptığınız haberleri eğer kaldırmazsanız bu kişiler devreye girecek, sonrasına karışmam’ tehdidinde bulundu.

Aklanmak yerine neden haberleri kaldırmak için tehdit ediyor. Demekki iddialar doğru

Din görevlisinin iddialarla ilgili meseleleri iyileştirme yoluna giderek söz konusu durumun nasıl düzelebileceği yönünde adım atması yerine; hakkında yapılan haberlerin kaldırılması için mücadele vermesi dikkat çekti. Kamuoyunda gündeme gelen olaya ilişkin vatandaşlar sordu; “haberleri kaldırma çabaları yerine akılalmaz iddiaların ortadan kaldırılması ve söz konusu türbe ve cami etrafının vakalardan arınmasına yönelik neden gayret göstermiyor. Kendisini aklamak yerine neden haberleri kaldırmak için tehdit ediyor. Demekki iddialar doğru…” yorumları yapıldı.

İLK NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emrine Eyüpsultan Müftülüğü uymamıştı!

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabe Hz. Kaab R.A’nın türbesi ve ismini taşıyan Hazreti Kaab Camisinde akılalmaz iddialar gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emrine Eyüpsultan Müftülüğü uymamıştı!

Hazreti Kaab camisi ve Misafirhanesinde neler oluyor?

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi adı altında faaliyet gösteren yapı içinde kan dondurucu olayların yaşandığı iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığının konuya ilişkin, ‘Gereği yapılsın’ emrine rağmen Eyüpsultan Müftülüğünün harekete geçmemesi dikkat çekti. Peki, Hazreti Kaab camisi ve Misafirhanesinde neler oluyor?

Uyuşturucu, İnsan ticareti ve Organ mafyacılığı yapılıyor!

D. B. isimli bir kadın, Hazreti Kaab camisi Misafirhanesi ile ilgili ve caminin görevli imamı hakkında akılalmaz iddialar ortaya koydu. 

D. B.; üzerindeki tabelada T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü yazan hazire de: “Uyuşturucu, define, ve insan ticareti ile birlikte organ mafyacılığı yapılıyor” dedi.

Benim de organlarımı almaya çalıştılar! İmam beni dövüyor…

D. B. isimli kadının kan donduran itiraflarına göre, “yaşananlar bunlarla sınırlı değilmiş” dedirtti. D.B; “Benim de organlarımı aldılar. Hatta, caminin imamı olacak adam önce bana bilmediğim bir şey yaparak bedenimin uyuşmasını sağladı ve ardından da benim uzun olan saçlarımı kesti. Sesimi çıkarmak istediğim zaman cami imamı beni dövüyor.” ifadelerin de bulundu. 

İşin içinde kamu görevlileri var! Tehdit ve dayakla susturuyorlar

D.B; “Bana ve benim gibilerine yaşatılanlara ses çıkarmak istenildiğinde cami imamı ve misafirhanede kalan kriminal kişiler tehdit ile döverek susturuyorlar. Burada uyuşturucu satılıyor. Burada organ ticareti yapılıyor. Burada gelen misafirlerin bebekleri çalınıp zengin ailelere satılıyor. İşin içinde kamu görevlileri de var. Misafirhane kimliği koca yalan ve tamamen bir kılıf!..” vurgusunda bulundu. 

Camii etrafı pislikten, bakımsızlıktan, çürüyor!

Eyüpsultan’daki Caminin etrafına ve çevre temizliğine bakıldığında pislikten, bakımsızlıktan, çürüdüğü görüldü. Uyuşturucu bağımlılarının, uğrak noktalarından olan Hazreti KAAB Camii, evsizlere ve bağımlılara yönelik barınak sağladığı ve sözde kendilerine sahip çıkıldığı iddia edilerek Ulusal basında haber de yapılmış.

Ancak manzaralar tam tersini gösteriyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı “Gereği yapılsın” dedi ancak, yetkililer sesiz!

Konuyla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığıİnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı ile 14 dakikalık bir ihbar/şikayet telefonu görüşmesi nezdinde; İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığınca ‘Mutlaka gereği yapılacaktır” dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı

İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı ”Gereğini yapın” talimatını alan İstanbul İl Müftülüğü ilgili emri Eyüpsultan İlçe Müftülüğüne hemen iletti. Ancak, Eyüpsultan İlçe Müftülüğüharekete geçmedi!

Hemen yanı başında Amatem var

Bağımlılara ve evsizlere yönelik sözde hizmet veren Kaab camisi ve Misafirhanesinin 30 metre gerisinde ve hemen yanı başında Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı Beyoğlu sosyal hizmetler müdürlüğünce hizmet verilen ve bünyesinde uzman doktorlar, psikolog ve rehabilitasyon personelleri bulunan ‘ÇODEM Tedavi Merkezi’nin olmasına rağmen Misafirhane görünümüyle yasa dışı bu faaliyetlerin sürdürülmesi vahim iddiaları güçlendiriyor.

Türbeden dışarıya korkudan çıkamıyorum!

Sahabe Hazreti Kaab R.A.’nın kabrinde görevli personelin konuya ilişkin verdiği yanıtsa kan dondurucu cinsten! Kabir ve türbe görevlisi: “Türbeye gelen misafirlerimiz de gördüklerinden rahatsız. Durum öyle vahim ki, ben bile Türbeden dışarıya korkudan çıkamıyorum!” ifadelerini kullandı.

Ne zaman müfettiş atanacak? 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab camisi ve Misafirhanesi tabelasıyla yaşanan vahim bu iddialara ilişkin bölgedeki vatandaşlar soruyor, ne zaman yetkililer harekete geçecek ve ne zaman müfettiş atanacak? 

Sosyal medyada ilgili cami imamı ile hakkında dikkat çeken olumsuz paylaşımların bulunması iddiaların gerçek olduğu yönündeki görüşleri güçlendiriyor. 

İşte o paylaşımlar;

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2024 -2025 Kültür Sanat Eğitimleri başlıyor

HIZLI YORUM YAP