40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) koordinasyonunda yürütülen, Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında Eyüpsultan Belediyesi ile Eyüpsultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliğinde yürütülen “Sıfırıncı Dakika: Eyüpsultan Afet ve Acil Durum Kapasite Geliştirme Projesi” çerçevesinde Afet ve Acil Durum Kapasite Geliştirme Çalıştayı düzenlendi.

İlçede afet hazırlık kapasitesini güçlendirmeyi, müdahale ve iyileştirme kapasitesini artırmayı amaçlayan çalıştay, Eyüpsultan Belediye Başkanı Yardımcısı Av. Uğur Şeker ve Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkan Vekili Şanal Egemen Cantimur’un katılımıyla Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Çalıştayda öncelikli olarak selamlama konuşmaları yapıldı.
“SİVİL TOPLUM OLARAK AFETLERE HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR”
Selamlama konuşması için kürsüye gelen Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cantimur, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, özellikle 1999 depreminden sonra Türkiye’de farkındalık yaratılmaya başlandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bölgemiz esasen deprem bölgesi. Çok büyük depremler yaşadık. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda, ne yazık ki acı olaylar ama bir takım tecrübeler edindik, buralardan ders çıkardık. Bütün bunları üst üste koyarak ülkemizi sil baştan, yeniden hayata başlatmak zorundayız. Bunun tabi ki devlet eliyle yapılması gerekiyor. Ancak biz de yerelde, komşularımızla, sivil toplum olarak da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu yüzden biz Eyüpsultan özelinde bu hazırlıkları çok kıymetli buluyoruz. Çünkü bugün burada, yaşanmasını istemediğimiz felaketlerden en az hasarla, en hızlı reaksiyonla çıkmak için gereken sonuçlara imza atıyor olacağız.”

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞTAY HEP BERABER YOL PLANI ÇİZDİĞİMİZ BİR ÇALIŞMA”
Eyüpsultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği’ni temsilen kürsüye gelen Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Öznur Sarıahmetoğlu yaptığı konuşmada, artık uygulama sürecinin sonuna geldiklerini belirterek: “Şu anda proje kapsamında planlanan tüm eğitimler, çalışmalar ve sahadaki faaliyetlerin yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Önümüzde final organizasyonu kaldı. Bugün burada yaptığımız sadece bir çalıştay değil, aslında sonuç raporlarını sunduğumuz ve bundan sonrasına dair hep beraber yol planı çizdiğimiz bir çalışma.” dedi.

“AFETLERİN ETKİLERİNİ AZALTMAK İÇİN BU GÜNDEN HAZIRLIK YAPABİLİRİZ”
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürü ve proje koordinatörü Hasan Söker de: “Projemizin temel amacı Eyüpsultan ilçemizde afetlere karşı hazırlık kapasitesini güçlendirmek, dayanıklılığı artırmak ve afetlere müdahalede ektin ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak. Afetlerin ne zaman gerçekleşeceğini bilemiyoruz ancak etkilerini azaltmak için bu günden hazırlık yapabiliriz. Bu nedenle afetler gerçekleşmeden önceki en önemli zaman olan “Sıfırıncı Dakika”yı merkeze alan yaklaşımla hareket ediyor ve bu projeyi yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

“YAPTIĞIMIZ HAZIRLIK, AFET ANINDA BİZİM SINAVIMIZ OLACAK”
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Afet Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özcan Şahinkaya Erdoğan ise şöyle konuştu: “Gerçekleştirilen çalıştayda asıl amaç afetlere nasıl bakıldığını, nasıl hazırlanıldığını ve en önemlisi ne kadar hazır olunduğunu konuşmak. “Sıfırıncı Dakika”nın en önemli tarafı afete ne kadar olduğumuz. Yaptığımız hazırlık, afet anında bizim sınavımız olacak.”
Konuşmaların ardından, çalıştayda bir araya gelen yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurumlarının temsilcileri, meslek odaları ve akademi temsilcileri, mahalle afet timleri ile ilgili paydaşlar, Eyüpsultan özelinde afet bilincinin geliştirilmesi, dirençli ve dayanıklı şehir ve toplum yapısının güçlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi için fikirlerini paylaştılar.

Çalıştayda ayrıca afet yönetimi, risk azaltma, koordinasyon süreçleri ve yerel dayanıklılık üzerine değerlendirmelerde bulunuldu, uzman konuşmaları, panel ve atölye (workshop) oturumları gerçekleştirildi.
Çalıştay kapsamında oluşturulan 10 tematik masa ile afet yönetimi; kriz yönetimi ve koordinasyondan operasyon ve müdahale süreçlerine, sosyal destek ve lojistikten sağlık ve epidemiyolojiye, finansal operasyonlardan kentsel yapı ve kritik tesislere, toplumsal katılım ve gönüllülükten psikososyal destek ve kırılgan gruplara, eğitim faktöründen kamu–sivil toplum koordinasyonu ve politika geliştirmeye kadar tüm boyutlarıyla ele alındı. Her masada, olası afetlerde ilçelerde ilk 90 dakikanın etkin yönetimi ve önümüzdeki 12 ayda atılabilecek somut adımlar tartışıldı.

Bayrampaşa Belediyesi’nden 900 çocuğa 900 mont

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rahmi Koç ve Semahat Arsel’i Külliye’de Kabul Etti: Koç Ailesinin Kültür ve Sağlık Alanındaki Dev Katkıları

İslam Memiş’ten Altın Alımı ve KMTS Yorumu – 8 Ocak 2026 Güncel Altın Fiyatları!

Suriye Ordusu SDG’ye Karşı Halep’te Nokta Operasyon Başlattı – Çatışmalar Şiddetlendi!

En Düşük Emekli Maaşı Zammı İçin Kanun Teklifi Yarın TBMM’ye Sunuluyor! 2026 Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Buluşma – Basın Özgürlüğü ve Tutuklu Başkan Vurgusu!

Meteoroloji açıkladı: 8 Ocak 2026 hava durumu raporu… İstanbul’a kar yağacak mı?

NBA ve Futbol Dünyasında Sıcak Gelişmeler: Trae Young Takası, Guendouzi Fenerbahçe Transferi, Warriors Bucks Maçı ve Daha Fazlası Neden Gündem Oldu?

“Katılmış olduğumuz Ocak ayı meclis toplantısına dair görüş ve önerilerimiz”

DEMOKRASİNİN ÖMÜRLÜK PARTİSİ

Milli Piyango İkramiyesi Nasıl ve Nereden Alınır? Büyük İkramiye Ödemesi: Çeyrek, Yarım, Tam Bilet Sahipleri İçin Rehber!

Rahmi Özkan Müge Anlı ile Tatlı Sert Programından Ayrıldı mı? Son Durum: Eşinin Sağlığı Nedeniyle Ara Verdi!

Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği’nde Orhan Tanas Güven Tazeledi: Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Davut Gül Kongrede Yer Aldı!

Lennart Karl, Mickey Rourke, Stuttgart – Luzern: Neden Gündem?

Galatasaray – Trabzonspor Maçı Canlı İzle | GS TS Süper Kupa Yarı Final Şifresiz Yayın ATV Frekans Bilgileri

“Adalet, Barış, Hoşgörü” Programı

Fatih Aydemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sert Çıkış: “İtibar Suikasti ve İftira Kampanyası”

Yılın ilk kabine toplantısı bugün yapılacakYılın ilk Kabine toplantısı, kritik başlıklarla yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının öncelikli gündemi Terörsüz Türkiye süreci olacak.

Enflasyon rakamları açıklandı… Emekli maaşı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
