Eyüp’te iyi şeyler oluyor
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 3 seneyi aşan süredir, ilçeye verdiği hizmetleri, yaptığı eser ve projelerini, gerçekleştirdiği yatırımları “Eyüp'te iyi şeyler oluyor” sloganıyla düzenlediği programda anlattı.
Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Aydın'ın eşi Tülay Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İSKİ Eyüp Şube Müdürü Abdüsselam Altunkaynak, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak Eyüp'te gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili kısa bir film gösterildi. Ardından kürsüye gelen Başkan Aydın, görseller eşliğinde sunumunu gerçekleştirdi.
“HER HİZMETTE SİZLERİN İMZASI VAR”
Konuşmasına, salonda bulunan davetlilere hitaben; “Her bir eserde, her bir hizmette, her bir yatırımda sizlerin imzası var.” diyerek başlayan Başkan Aydın şöyle devam etti; “ Hangi konuda kimin için ne hizmet üretiyorsak sizlerin taleplerini ve uyarılarını dinleyerek yönlendirmeleri sonucu gerçekleştirdik. Altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm, parklar-bahçeler, otoparklar, ulaşım projeleri, tarihi merkez yönetimi, mahallelerin ihtiyaçları, afet yönetimi, gençlere yönelik hizmetler, kadınlara, dezavantajlılara, yoksul ve kimsesizlere verilen hizmetler gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”
“242 KİLOMETRE KAREYE YAYILMIŞ BÜYÜK BİR İLÇEYİZ”
“Eyüp 242 kilometrekareye yayılmış 28 Mahallesi olan, kimi mahallemiz Karadeniz kıyılarına , kimi Marmara’ya yaslanmış büyük bir ilçeyiz. Sınırlarımızda 377 bin vatandaşımız yaşıyor. Anadolu'daki pek çok ilden daha büyük bir nüfusa sahibiz.”
“VAATLERİMİZİN GERÇEKLEŞME ORANI %70”
“Vaatlerimizin gerçekleşme oranı bugün itibarıyla %70 civarındadır. Önce belediye ve belediye hizmetlerinin planlamasından işe başladık. Belediye bünyesinde görev yapan her bir birimin görev tanımlarını netleştirdik. 3 yeni müdürlük kurduk. Bunlar; Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü. Bilgi Evleri, spor tesisleri, sosyal projeler, sosyal yardım hizmetlerini, ilgili birimlerin kurumsal hizmetlerine dönüştürdük. Eyüp Belediyesi’nin e-belediye sistemini kurarak e-devlet sistemine entegre ettik. Belediye binamızı, hizmeti kolaylaştıracak teknolojilerle donattık. Milli işletim sistemi Pardus'u kullanan ilk belediye olduk.”
GENÇLER HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ
“Gençler hepimiz için çok önemli. Onlar bizim umudumuz. Eyüp Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü gençlerimize yönelik daha etkin hizmetler üretmek için kurduk. Kimi kimsesi olmayanlar, darda yolda kalanların korunması, kollanmasını üzerimizdeki en büyük vazifelerden biri olarak görüyoruz. Bunun için Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Müdürlüğümüz var.”
YÜZLERCE YOL HARİTASI OLUŞTURDUK
“Eyüp Sultan Tarihi Merkezin yönetimi (ESTAM), kadınların emeklerinin değerlendirilmesi (ESKEP), Eyüp Sultan’ın hafızasının oluşturulması (EYSAM), ulaşım ve erişim projelerinin İBB nezdinde yapımı ve takibi, hizmet merkezlerinin inşaası, çevre sağlığının korunması ve geliştirilmesi, okullarımızın bakımı, parklar, bahçeler, yollar, otoparklar, kentsel dönüşüm gibi yüzlerce konuda takip edilecek temel yol haritamızı oluşturduk. ESTAM kapsamında yaptığımız planda şu an itibarıyla 67 proje bulunuyor. Meydan zemin düzenlemesi, Fahri Korutürk ve İslambey Caddesi'nde prestij cadde çalışmalarına başladık. Okuyacak, okutacak bir Şehir Medeniyet Okulu kurduk. İstanbul'da resmi bir kuruma ait tek araştırma merkezi olan Eyüp Sultan Araştırmalar Merkezi’ni kurduk. Bütün gençlik hizmetlerini tek çatı altında topladık, programa Simurg adını verdik.”
EĞİTİM DESTEKLERİ
“Eyüp Sultan sınırlarında oturan, ilkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine, eğitim hayatlarını kolaylaştırmak için, nakdi ve ayni destek sağlıyoruz. Özgün ve Türkiye'de ilk defa uygulanan bir sistem ile 150 bin çocuğa kırtasiye desteği sağladık. Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine bu güne kadar 4 milyon 800 bin TL eğitim desteği sağladık. Gençlerimize destek bizden, başarı sizden diyoruz. Askere giden gençlerimizin, bize müracaat eden ailelerine 2014 yılından başlayarak nakdi destekte bulunuyoruz.”
“İş taleplerini karşılamak için 2014 yılında İstihdam Merkezimizi hizmete aldık. 1500 vatandaşımızın iş bulmasına aracılık ettik, 10 bin vatandaşımızı iş bulacakları kurum ve kuruluşlara yönlendirdik. “Eyüp’te bir şekilde engelli olan yaklaşık 2 bin vatandaşımız yaşıyor. Engelli kardeşlerimiz için Pierre Loti'de 2015 yılında Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezimizi (ESER) kurduk. Down Sendromlu ve otizmli gençlerle çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın hizmet ürettiği Zahir kafeyi Eyüp merkezde açtık. Burada üretiyorlar, servis yapıyorlar. “Eyüp Belediyesi olarak, başta kimsesi olmayan yaşlılarımız olmak üzere, bütün yaşlılarımıza ziyaretler düzenliyoruz. Eyüp Sultan adına 9 binden fazla haneye yardımlarımız ulaştı, ulaşıyor. Alibeyköy'de bulunan Şefkateli mağazamızda bugüne kadar 13 bin dargelirli vatandaşımıza ulaştı. 1122 ailemize, 31 bin 665 kişiye 138 bin parça kıyafet yardımı sağladık. Vatandaşlarımız acı günlerinde, ihtiyaçlı günlerinde, güzel, mürüvvetli günlerinde “Hoş geldin Bebek”, “Annelere doğum desteği”, “Sünnet Çocuklarını Ziyaret” projelerimiz, bu ihtiyacın, bu talebin bir eseridir.”
“550 KADINA İSTİHDAM SAĞLADIK”
“Şeker Hayat atölyemizde, özel çocuklarımızın ürettiği hediyelerle, yeni doğan bebekleri Eyüp Sultan adına eşim Tülay hanım görmeye gidiyor. Anne, baba ve sevdiklerinin sevincine ortak oluyoruz. 2014 yılında kurduğumuz Kadın Emeği Platformu’nda şu ana kadar 550 kadınımıza istihdam sağladık.”
“25 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK”
“Tapu ve ruhsat konularında, 25 yıldır kangren olmuş bu problemi çözmek için 3194 sayılı Kanun’nda düzenlenen, 18. madde uygulamasını gerçekleştirdik. Kemerburgaz, köy içi ve köy dışı tapularını dağıttık. Alibeyköy Merkez Mahallesi, Çırçır Mahallesi ve Güzeltepe Mahallelerinde vakıflar üzerinde bulunan 1319 taşınmazın tapularını, zorlu işlemler sonunda hazırlayarak, hak sahiplerine teslim ettik. Çırçır Mahallesi’nde yer alan, vakıflar üzerinde görülen parsellere ilişkin yasal hazırlıkları tamamladık. Yasanın çıkmasına katkıda bulunduk.”
“40 OKULUMUZ MAVİ BAYRAK ALDI”
“Binalarımızın cephelerini yeniliyoruz. Elektrik hatlarını yer altına almaya başladık. Hem güvenlik, hem şehir estetiği, hem temizlik anlamına gelen bu çalışmalarımıza devam ediyoruz, devam eedceğiz. Atık su ana hatlarımızla ilgili İSKİ ile işbirliği yaparak çözüme kavuşturduk. 4 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 2 bin metre isale hattı, 800 metre yağmur suyu hattı yatırımı gerçekleştirdik. Eyüp’teki okulların bakım, tadilat, temizlik çalışmalarını belediye olarak biz yapıyoruz. Dünya standartlarında yüksek hijyen ve temizlik sağlandığı için 40 okulumuz mavi bayrak almaya hak kazandı.”
ULAŞIMLA İLGİLİ YATIRIMLAR SÜRÜYOR
“Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı, Eyüp’e erişim ve ulaşımı kolaylaştıracak bir proje olarak ilerliyor. 12 km hat uzunluğundaki hatta, 7 adedi ilçemizde olan, toplam 18 istasyon olacak. Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı ile tarihi yarımada, yer altından Eyüp Sultan’a bağlanacak. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın bizim sınırlarımızda olacak Nurtepe, Alibeyköy, Çırçır Mahallesi, Akşemsettin ve Yeşilpınar İstasyonları ile İstanbul toplu taşıma ağına daha etkin katılmış olacağız. Piyerloti-Miniatürk Teleferik hattıyla Piyerloti-Miniatürk arası 7 dakikaya inecek. Silahtarağa Tüneli’ni İGDAŞ karşısındaki bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte planladık. Cengiz Topel Caddesi, Çırçır Mahallesi, Adil Hışt Parkı ve Aşçıbaşı Camii sokakta 17 bin 566 metrekare alanda Yeraltı otoparları inşaatları devam ediyor. “Eyüp Sultan Meydanı’nı Aslına, tarihi dokusuna uygun, ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri bir şekilde yeniden düzenliyoruz.”
Toplantı sonunda ise Başkan Aydın, salonda bulunan davetlilerin talep ve önerilerini dinledi. Salonda bulunan davetliler arasından, Eyüp dışında yaşadığını belirten bir vatandaş söz alarak; “Sizin çalışmalarınızı dışarıdan görüyor ve takip ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.” dedi.