FBI'dan Trump açıklaması: Saldırgan yakalandı, soruşturma sürüyor

FBI, Florida'daki golf kulübünde Eski Başkan Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen olayı" soruşturduğunu açıkladı.

ANKARA-BHA

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir saldırı girişimi iddiası, FBI'ın Florida'daki bir golf kulübünde başlattığı bir soruşturmanın konusu oldu. Soruşturma, Trump'ın golf oynadığı Trump Uluslararası Golf Sahası'nda meydana gelen olayı ele alıyor. FBI, olayla ilgili şüpheliyi yakalamak için West Palm Beach bölgesine gitti. Trump'ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, olayda silah sesleri duyulduğunu, ancak Trump'ın güvende olduğunu ve ek ayrıntıların olmadığını belirtti.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'in olayla ilgili olarak bilgilendirildiğini ve Trump'ın güvende olduğunun kendilerini rahatlattığını açıkladı. Güvenlik güçleri olayla ilgili olarak düzenli bilgi almayı sürdürüyor.

Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr., olaydan sonra yerel kolluk kuvvetlerinin sahada bir AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıkladı. Trump, destekçilerine gönderdiği bir e-postada, olaydan sonra "asla pes etmeyeceğini" vurguladı ve "Etrafımda silah sesleri duyuldu, ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim" dedi.

Trump daha önce, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki bir miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.