FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölüm nedeni belli oldu

Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin Pensilvanya'daki St. Luke Hastanesi'nden gelen açıklamaya göre FETÖ elebaşı doğal nedenlerle öldü.

ANKARA-BHA

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini planlamak ve Türkiye'de paralel bir devlet yapısı kurmakla suçlanan FETÖ lideri Fethullah Gülen, 83 yaşında hayatını kaybetti. Gülen, ABD'de kaçak olarak yaşarken ve kırmızı bültenle aranırken hayata gözlerini yumdu.

Gülen'in tedavi gördüğü St. Luke Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Dr. Douglas Degler, Gülen'in "doğal nedenlerden" öldüğünü belirtti. Gülen, 20 Ekim 2024 tarihinde saat 21.20'de, dört gün süren tedavi sürecinin ardından hastanenin kollarında hayatını kaybetti.

Dr. Degler, Gülen'in çok disiplinli bir uzman ekibi tarafından tedavi edildiğini açıkladı. Ancak hastane yönetimi, medya mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Gülen'in sağlık durumu, uzun süredir böbrek yetmezliği ve diyabet gibi kronik rahatsızlıklardan dolayı kötüleşiyordu. Örgüt, ölüm haberinin kamuoyundan gizlenip gizlenmeyeceği konusunda tartışmalar yaşasa da sonunda açıklama yapma kararı aldı. İstihbarat kaynakları ise Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.