36,5141$% 0.2
39,7270€% 0.59
47,2719£% 0.4
3.411,54%0,21
2.909,19%0,02
10.507,11%0,46
FETÖ’nün kamu ve özel sektörde kontrol altına almak istediği üst düzey isimlere şantaj kumpası kuran özel timlerinin olduğu ortaya çıktı. İstihbarata Karşı Koyma (İKK) Timleri’nin belirlenen kişileri örgütün ağına düşürmek için her yolu kullandığı belirlendi
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) içinde 39 yıl boyunca birçok görevde bulunan ve 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası örgüte ait 200’e yakın gizli bilgi, belge, görüntü ve ses kaydını Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’ya teslim eden Hüseyin Sarıçiçek, İstihbarata Karşı Koyma (İKK) Timleri’ni Yeni Asır’a anlattı.
Saç uzatıp küpe takıyorlar
İKK’nın FETÖ’nün şantaj, kaset ve komploları gerçekleştirdiği ifade eden Sarıçiçek, “İKK Timi’nde yer alanlar kendilerini gizlemeyi çok iyi biliyorlar. Tim üyeleri, gizlenmek amacıyla saçlarını uzatıp küpe takıyor. Bu kişiler, genellikle üniversitelerin güzel sanatlar fakültesini kendilerine üst edinirler. İKK timi, örgütün ağına düşürmek istediği kişilerin görüntülerini çekerek, şantaj yoluyla kumpas kuruyor ve FETÖ’nün ağına düşürüyor” dedi.
Başkanı Ali Karatay
Örgütte İKK Tim Başkanı’nın şu an tutuklu olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Karatay, İKK imamının ise firardaki Bekir Kaya olduğunu anlatan bu yapının İzmir’de de FETÖ’nün kilit isimlerinden Necdet İçel’e bağlı olduğunu belirten Sarıçiçek, “Bu kişiler, kültür sanat derneklerinin yanı sıra uyuşturucu veya alkole karşı dernekler kurarak insanlarla iletişime geçiyorlardı. Daha sonra kurdukları ikili diyaloglarla istihbarat topluyorlardı. Bu birim genellikle kaset, şantaj, kumpas işlerini çok profesyonelce düşünür ve gerçekleştirirdi.
Bu timler İzmir’de Ali Karatay’ın yöneticiliğini yaptığı Erguvan Bilim Kültür ve Sanat Derneği altında örgütlenmişti” diye konuştu.
“İlk önce takiyyeyi öğretirdik”
Asker imamı olarak da görev yapan Hüseyin Sarıçiçek, askeri okullarda örgütlenme yöntemlerini de anlattı. Askeri liselere hazırlanan öğrencilere ışık evlerinde ilk olarak istihbarat çalışması öğretildiğini dile getiren Sarıçiçek, bu kişilerin harp okulu ve askeri liselerde FETÖ’ye yakın kişileri tespit ettiğini söyledi. Sarıçiçek, “Biz, harp okulu ve askeri liselerde olan öğrencilere ilk olarak kendisini nasıl gizleyeceğini, takiye yapacağını, gözle namaz kılmayı öğretirdik. Daha sonra bu kişilerden o lisede bulunan öğrencilerle ilgili, arkadaşlarıyla ilgili istihbarat toplamasını isterdik. Böylelikle muhafazakar ailelerin çocuklarını FETÖ’ye kazandırmaya çalışıyorduk” diye konuştu.
Fuat Avni, Başyaver çıktı
GOP’da Erzincanlılar İftar Yemeği ve Konserde Buluştu…
Saydam:Güçlü kadın güçlü gelecektir.
ANIL ALAN: ENGELLİLER İÇİN SAHNEDEYİM
Gıda skandalı bitiyor: Sucuğa sakatat, baklavaya ay çekirdeği
Ece Gürel yıllar önce yarışma programına katılmış! Hayalini açıklamış
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Kutsal Mekanlara Manevi Yolculuk
Ece Gürel’in cenazesi ailesine teslim edildi, cenaze programı belli oldu
Ece Gürel hayatını kaybetti
Ece Gürel’in kıyafetleri incelenmek üzere emniyete götürüldü:
Sultangazi’li Çocukların “İyilik Kumbarası” Var
Arama Kurtarma ekipleri iftar sofrasında buluştu
Türkiye’nin incirdeki yeni yıldızı “Siyah orak”, dünya pazarında dengeleri değiştirecek
Ece Gürel’in eşinin hesabındaki rakamlar dikkat çekti: Ne anlama geliyor?
Alayaziköyü Başarıya doymuyor
Sultangazili Çocuklar, Sertaç Abi ile Cami Buluşmaları’nda
Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi
Eyüpsultan’da nostaljik Ramazan gelenekleri yeniden hayat buluyor
Özcan Deniz adliyede!
SULTANGAZİ HABİPLER YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA
İNFAZ DÜZENLEMESİNDE SON DURUM
CHP GÖMLEĞİ KİMİNE BOL GELİR KİMİNE DAR.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Her Gün 3 Bin Kişiye İftar Yemeği
Sultangazi’de Aile Sıcaklığında Bir Ramazan
Edip Akbayram Öldü