FİKRİ BİLİM”DEN BEYAZKÖPRÜ DERNEĞİNE ZİYARET

Fikri bilim Dershanesi Gaziosmanpaşa Şube Müdürü, Mücahit Eraslan Beyazköprü Derneği Başkanı Haşim Karataş " ı ziyaret etti. Eraslan" Beyazköprü Derneği olarak, Haşim Karataş "tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

" Eraslan " Afrika'da, Karataş " ın fatalitelerini bir sunumla izlerken çok etkilendiğini ve Orası daha neler yapılabileceğini gözden geçirerek, artık ülkelerinde bir şeyler yapması gerektiğinin altını çizdi bizlerin burada beğenmediğini onlar için ne büyük nimetler olduğunu bilsek tek bir Ekmek parçasını bile çöpe atmayız onlara göre bizler lüx yaşayan insanlarız daha önce Güneydoğuda Öğretmenlik yaptım oradaki insanlar bile Afrika "daki kardeşlerimizden çok daha iyi durumdalar. Afrika" henüz 600 lü yıllarda kalmış bir ülke Nüfus olarak çok fazla, dünyanın 3/ 1 ini oluşturuyor, ancak yıllardır dünya bu ülkeyi görmüyor veya görmezden geliyor dedi.

Karataş ; Mazlum Coğrafya da her gün kan ve göz yaşının eksik olmadığını, açlıktan her geçen gün sağlık sorunlarıyla boğuşan " bir topluluk var orda bizler üzerimize düşeni yapmalıyız ama bu daha çok ülke Başkanlarının işi Yıllardır sömürülen bir ülke olduğu için ve sömüren ülkenin Fransa olması hesabiyle " ne yazık ki dünya buna göz yumuyor dedi. Yoksulluk sefalet ve göz yaşıyla yoğrulmuş topraklarda " insanların yaşam sevinçleri yaşam hakları ellerinden alınıyor. Dünyada en çok  öksüzün olduğu yer olarak bilinen Afrika'da " bir yetimin bir öksüzün yüzünü güldürebilmek en büyük temennim bizler oralara hayır severlerin sayesinde gidebiliyoruz. Bizler yapılan ve yapılacak olan hayırlara sadece aracılık etmek, sadece elçiyiz ama bu iş daha çok hayırseverin katkılarıyla yapıyoruz. dedi.

Haber : Kıymet Taylan