G.O.PAŞA NIN TARİHİNİ MENFAATLERİ İÇİN YOK ETTİLER !!!!

Bütün ilçelerin bir simgesi varken Gaziosmanpaşa da Kendi elinde bulunan değere sahip çıkamadı. Gaziosmanpaşa’nın değeri hatta dünyaya mal olmuş eserleri, ile ön plana çıkan Büyük üstat Mimar Sinan’ın ilk eserlerinden olan Keçe suyundan başlayıp Kemerburgaz Kurtkemerleri ile bütünleşen tarihi su kanalları olan eserlerine sahip Gaziosmanpaşa ne yazık ki değerine sahip çıkamadığı için Kültürünü değerini kendi elleriyle toprağa gömdü Bayrampaşa Enginar ile Alibeyköy Mısırı ile Çatalca Erguvan ile Silivri Yoğurdu ile anılırken Gaziosmanpaşa öyle bir değerini toprağa gömdü ki akılara zarar.

TARİHİ ÇEŞMELER NERDE… ?

Her mahallesinde sokak çeşmeleri vardı. Sokaklarda binalar yükselmeye başladığında her sokak başlarındaki sokak çeşmeleri de yok oldu. Bir Tarihi elleriyle yok eden yönetimler para ve menfaatleri uğruna bir neslin kapanmasına sebep oldular.Yerleri belli olan fakat bir türlü sahip çıkamadığımız sokak çeşmeleri nerede bu kadar su eserleri olan Gaziosmanpaşa ‘mız da neden bir tane eserlerimizi göremiyoruz.İlçemizde sadece Çukur çeşme , Yenidoğan çeşme. Pazariçi çeşme durak isimleri var ama çeşmeler nerede…?

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIN

Tarihimizi elleriyle yok eden yönetimlere buradan sesleniyorum. Gaziosmanpaşa’nın tarihini geri istiyoruz. Artık Gaziosmanpaşa’nın da anılacak simgesi olacak su kemerlerini ve sokak çeşmelerini ne zaman yerlerinde göreceğiz.Tarihine kültürüne sahip çıkacak belediye başkanları ve yöneticiler görmek istiyoruz. Haber : Bora AY