DOLAR

34,1657$% 0.08

EURO

38,2175% -0.21

STERLİN

45,7244£% -0.29

GRAM ALTIN

2.917,95%-0,51

ONS

2.658,23%-0,51

BİST100

9.777,46%-0,53

a

Galatasaray Petrol Ofisi'ne Şampiyonlar Ligi'nde 'şampiyon' rakipler

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımının UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri belli oldu. Galatasaray'ın grupta zorlu rakipleri var.

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilke imza atarak, Türk futbolunda bir devrim yarattı. A Grubu’nda mücadele etme hakkı kazanan sarı-kırmızılılar, kadın futbolunun devleri Lyon, Wolfsburg ve Roma ile karşılaşacak. Bu zorlu grupta boy gösteren ilk Türk kadın futbol takımı, gözleri üzerine çekmeyi başardı.

GALATASARAY’IN GÜÇLÜ RAKİPLERİ

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en güçlü rakiplerinden biri, turnuvanın efsanevi takımı Lyon. Fransız ekibi, Avrupa’nın en başarılı kadın futbol kulübü unvanını 8 kez kazanmış ve son yıllarda da turnuvanın en iddialı ekiplerinden biri olarak yerini koruyor. Lyon, geçen sezon finalde Barcelona’ya 2-0 yenilerek şampiyonluğu kaybetti.

Bir diğer güçlü rakip ise Alman futbolunun gururu Wolfsburg. 6 kez final oynayarak 2 şampiyonluk kazanan Wolfsburg, 2022-2023 sezonunda da finale yükseldi, ancak Barcelona’ya 3-2 kaybetti. Kadın futbolunda deneyim ve başarılarıyla öne çıkan Wolfsburg, her sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk için iddialı.

Galatasaray’ın grubundaki diğer takım, İtalya’nın yükselen yıldızı Roma. İtalyan futbolunun önemli kulüplerinden biri olan Roma Kadın Futbol Takımı, son yıllarda gösterdiği gelişmeyle Avrupa sahnesinde güçlü bir isim haline geldi.

GALATASARAY’IN TARİHİ BAŞARISI

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Slavia Prag’ı deplasmanda uzatmalarda 2-1 mağlup ederek, grup aşamasına katılma hakkı kazandı. Bu zafer, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nde yer alan ilk Türk kadın futbol takımı yaparak, Türk futbol tarihinde bir ilk yaşattı. Sarı-kırmızılılar, bu büyük başarıyla Türkiye’nin kadın futbolunun potansiyelini dünyaya gösterdi.

Galatasaray’ın bu sezon zorlu rakiplerine karşı mücadelesi, hem Türkiye’de kadın futboluna olan ilgiyi artıracak hem de Türk futbolunun gücünü uluslararası arenada sergileyecek. Geçen sezonun şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET ise Şampiyonlar Ligi elemelerinde elenmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BHA Genel Müdürü Canlı Yayında Rize-Trabzon Havalimanı uçak bilet fiyat farkını gösterdi; Bakan, “Canına okuruz” dedi

HIZLI YORUM YAP