40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Demokrat Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Avrupa Birliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan‘ı ziyaret etti. Yerel basının sıkıntıları masaya yatırıldı. İşte tüm detaylar Avrupa Birliği Gazetesi haberinde;
09.01.2026 | Avrupa Birliği Gazetesi | Özel Haber | gazetecikiymet@gmail.com
SonDakika: avrupabirligigazetesi.com.tr’un edindiği bilgiye göre; Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar, Avrupa Birliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan‘a yaptığı ziyarette, yerel basının karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkat çekti. Ziyaret sırasında ikili, sektörün geleceği üzerine derin bir sohbet gerçekleştirdi. Banu Yabaş İlgar, “Yerel basın maalesef ki kalmadı” diyerek durumun vahametini vurguladı ve bölgede kalan tek gazete olarak Avrupa Birliği Gazetesi’ni işaret etti.

Ziyaret, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü‘nün arifesinde gerçekleşti ve basın emekçilerinin mücadelesine ışık tuttu. Kıymet Taylan, bu anlamlı buluşmada yerel medyanın önemini bir kez daha hatırlattı. İkili, sohbetlerinde ekonomik baskılardan dijital dönüşüme kadar pek çok konuyu ele aldı. Banu Yabaş İlgar‘ın ifadelerine göre, yerel gazetelere sahip çıkılması için acil çalışmalar yapılması gerekiyor. “Zor zamanlar geçiren gazeteler artık yok olmak üzere” diyen başkan, sektörün gerekli itibarı görmesi gerektiğine inandığını ekledi.
Yerel basın, Türkiye’de uzun yıllardır çeşitli zorluklarla boğuşuyor. Özellikle 2026 yılında, enflasyonun yüksek seyri ve reklam gelirlerindeki düşüş, birçok yerel gazeteyi kapanma noktasına getirdi. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın son açıklamalarına göre, yerel gazetecilik derinleşen krizlerle karşı karşıya. Becan, Meclis’te araştırma önergesi vererek, sektörün alarm verdiğini vurguladı. Yalova Gazetesi’nde yer alan habere göre, ekonomik ve siyasal baskılar yerel basını yok olma tehlikesiyle yüz yüze bırakıyor.
Ekşi Sözlük gibi platformlarda kullanıcılar, yerel basını “ilan panosu” olarak nitelendiriyor ve gerçek habercilikten uzaklaştığını tartışıyor. Bir kullanıcı, “Yerel gazete, halka haber vererek kamu çıkarını korumalı ama sistem içinde ilan panosu olmaktan öteye gidemiyor” diyor. Bu görüşler, sektörün genel sorunlarını yansıtıyor. Trabzon yerel basını gibi örnekler ise, ulusal medyadan daha etkili olabildiğini gösterse de, genel tablo karamsar.
Banu Yabaş İlgar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 212 sayılı Basın Yasası’nın 1961’de yürürlüğe girmesiyle kutlanmaya başlandı. Bu yasa, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağladı ancak günümüzde bu haklar erozyona uğradı. Türkiye’de basın özgürlüğünün gerilediği belirtiliyor. 2026’da ise, “iyi oynayanların değil, iyi olanların kazanacağı bir yıl” olabilir yerel medya için vurgusu yaptı.
Avrupa Birliği Gazetesi gibi yayınlar, bu sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Taylan, Avrupa Birliği Gazetesi’ni yönetirken, bilgisayar destekli tasarım ve editörlük eğitimleriyle sektöre katkı sağlıyor.
Peki, bu sıkıntılar neden artıyor? Reklam pastasının dijital platformlara kayması, basılı gazeteleri vuruyor. “Türkiye’de her alanda olduğu gibi basın alanında da sıkıntı yaşanıyor.” Yabaş İlgar , 10 Ocak‘ta yaptığı açıklamada, basın emekçilerinin haklarının korunması gerektiğini vurguladı.
Banu Yabaş İlgar, Demokrat Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olarak 2020’den beri aktif.
Ziyaretinde Kıymet Taylan‘a ifade ettiği gibi, “bölgede kalan tek gazete Avrupa Birliği Gazetesi” diyerek, sahip çıkma çağrısı yapıyor. Bu, İlgar’ın yerel medyaya duyarlılığını gösteriyor.

Yerel basının kurtuluşu, toplu çabalarla mümkün. Banu Yabaş ilgar ‘un mesajında, “Gazeteciler baskı ve sansür altında” deniyor. RTÜK’ün sopa haline geldiği eleştiriliyor.
Banu Yabaş İlgar , Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir” sözü hatırlatılıyor.
Pratik öneriler: Dijital abonelik modelleri, kamu destekleri ve eğitim programları. Kıymet Taylan gibi isimler, Avrupa Birliği Gazetesi’ni ayakta tutmak için çabalıyor.
Okuyucular, yerel gazeteleri destekleyerek katkı sağlayabilir. Sizce yerel basın nasıl kurtulur? Bu ziyaret gibi etkinlikler yeterli mi? Yorumlarınızı aşağıda paylaşın, tartışalım!
avrupabirligigazetesi.com.tr/editörünün derlediği bu habere göre; yerel basının geleceği, toplumun duyarlılığına bağlı. Ancak acil adımlar atılmazsa, daha fazla gazete kapanabilir. Bu anlamlı ziyarette vurgulananlar, sektörün sesi olmaya devam etmeli.
#haber #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #keşfetteyiz #news #canliyayin

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Buluşma – Basın Özgürlüğü ve Tutuklu Başkan Vurgusu!

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı

O’Kent güne depremle uyandı, uzmanı “uzaklaşın” diyerek uyardı.

Öğretmenini Hamile Bırakan Gençten Şok Talep: “Bunu Ben Başlattım, Suçlamaları Düşürün!”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

ABD Silahlı Kuvvetleri 1 Numarası: Ordu İran’a Karşı Harekata Tamamen Hazır!

Konya’da Kan Donduran Olay: Oğul Babasını Dövüp Videoyu Amcasına Gönderdi! “Gelin Bunu Buradan Alın”

Azerbaycan’dan İran’a Net Mesaj: Hava Sahası ve Toprakları Asla Kullandırılmayacak!

Lokanta, Kafe ve Restoranlarda Servis, Masa ve Kuver Ücreti Yasaklandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı

İzmir’de Şiddetli Sağanak ve Fırtına Felaketi: Sel Baskınları, Araçlar Suda Kaldı, 3 İlçede Su Kesintisi!

Cezası 200 Bin TL Olan Yeni Trafik Kuralı: Tüm Sürücüler Acilen Öğrenmeli!

İstanbul Eyüpsultan’da Kan Donduran Cinayet: 93 Yaşındaki Fatma Demircan, Torunu Tarafından Bastonla Öldürüldü! Ceset Hâlâ Aranıyor

Bursa İnegöl’de Acı Kaza: TIR’dan Fırlayıp Dorsenin Altında Kalan Genç Şoför Emrah Aydın Toprağa Verildi!

Bakanlıktan Ünlü Markaya Büyük Şok! Formula 505 Lavabo Açıcı Tamamı Piyasadan Toplatılıyor, Satışı Yasaklandı

Sakarya’da Trajik Son: 2 Gündür Haber Alınamayan Murat Arslan’ın Cansız Bedeni Gölet Kenarında Bulundu!

Bağ-Kur’luya Müjde: 7200 Prim Günüyle 5 Yıl Erken Emeklilik! Takvim Netleşti, 2026’da Yasalaşıyor

TOKİ Kura Sonuçları Sorgulama 2026: 500 Bin Konut Hak Sahipleri İl İl İsim Listesi Nasıl Öğrenilir?

Meteorolojide 2025’in “en”leri açıklandı: En çok yağış oraya düştü, rüzgar en sert orada esti!

Çirkinler Çetesi Lideri Yakalandı: Cihat Altunç Hırvatistan’da Kıskıvrak Yakalandı! Ali Yerlikaya’dan Son Dakika Açıklama

Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazası hakkında İşte detaylar:
