GAZİOSMANPAŞA İYİ YÖNETİLMİYOR
31 Mart yerel seçimlşerinden sonra Belediye başkanın değişimi yapılan yerlerden biride Gaziosmanpaşa oldu. Hasan Tahsin Usta'nın bana oy vermeyin İstanbulda Büyükşehirde büyükşehire oy verin ben nasıl olsa garantiyim diye, seçmenlerden kendisi için oy istemeyip İBB için oy istediği, o tarihin üstünden aylar geçti.
Gaziosmanpaşa ' herşey daha güzel olacak derken yönetimi değişime giden Belediye Başkanı, Hakan Bahçetepe, geçmiş dönem borçlarıyla başbaşa kaldı. geçmişte Belediye Başkanı Hasan tahsin Ustanın yaptığı borçları ödemek için çareler arayan Bahçetepe, bir de üstüne Eski çalışanları tasfiye etmeye başlaması üzerine, işler iyice arap saçına döndü. çevrede CHP " li başkan Hakan Bahçetepe'ye destek veren kişileri bile çileden çıkaran, yazılar sosyal medyada gaziosmanpaşa "nın gündemine oturmaya başladı.
KÖPRÜLÜ SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ ŞEN " İN TEPKİ OLARAK YAZDIĞI "O "YAZI
Belediye Başkanı olarak seçtiğimiz insanlar , ekonomiyi , proje yönetimini , beşeri İlişkileri , insan yönetimini bilmedikleri için, yandaşlarına ve siyasi talimat ile belediye kaynaklarını uygun olmayan yerlere aktardıkları için maalesef belediyeler borç batağına girmişler.
Belediyelerin aylık faiz ödemeleri ile yurttaşlara inanılmaz destekler sağlanacak yerde maalesef bankalar paralarına para katıyorlar.
50 kişilik işletmelerde şef dahi olamayacak kişilere parti adına , çıkar adına oy verdiğimizde belediye başkanı yaptığımızda milyon dolarlık bütçeler heba oluyor.
Belediyeler hangi siyasi partiye ait olursa olsun bağımsız uzman kişiler tarafından denetlenmeli ve yanlışlar eksiklikler ortaya çıkartılmalı.
Belediye ile sadece vergi ödemekle ilgili ilişkisi olan insanlar da belediye başkanı ve belediye yöneticisi olmamalı.
Tüm siyasi partiler uzman eğitimciler eşliğinde parti yöneticilerine , delegelerine mutlaka yerel yönetim eğitimleri , hitabet eğitimleri , insani ilişkiler eğitimleri , doğru ve güzel imla kuralları İle yazı yazabilme eğitimleri , tarihi , felsefi , psikoloji , sosyoloji eğitimleri vermeli ve bu konularla ilgili seminerler düzenlenmeli.
Maalesef ki ülkeyi siyasetçiler yönetiyorlar , bu anlamda siyaset sadece örgütte , teşkilatta ayak kaydırma , çalım atma , istediğini delege yapma işi olmadığını tüm siyasetle uğraşanlar bilmeli.
Siyasetin kesinlikle çok ciddi bir eğitim işi olduğunu herkes çok net olarak bilmeli.
Yurttaşlarımızda oy verdikleri adayların partili olduğuna bakmadan yöneticilik özelliğini araştırarak oylarını vermeli.
Ülke çapında tüm belediyelerin sadece aylık bankalara ödedikleri faizi ve toplamda ne kadar kredi kullandıklarını merak ediyorum doğrusu.
Bizim yaşadığımız belediye de aylık ne kadar banka faizi ödeniyor , belediye nin toplam kredi borcu ne kadar olduğunu çok merak ediyorum.
Belediyelerin yurttaşlara özetle şu bilgileri vermesini de isterim doğrusu.
Belediye personel sayısı.
Belediye başkan Yardımcısı sayısı ve görevleri.
Belediye nin ne kadar kredi borcu var.
Belediyenin firmalara ne kadar borcu var.
Bu borcun en büyük on firma bilgisi nedir.
Belediye nin ay sonu itibariyle tahakkuk eden ne kadar faiz borcu var.
Belediye nin aylık maaş ödemesi ne kadar.
Belediye nin aylık SGK ödemesi ne kadar.
Belediye nin aylık vergi ödemesi ne kadar.
Belediyeler hangi bankalardan hangi faiz oranıyla kredi kullanıyorlar.
İlçede ki Belediyeye ait Tesisler hakkında kısa bir bilgi.
Belediye ye ait gayrimenkul var mı varsa kira geliri var mı ?
Belediye nin ödediği kira gideri var mı ?
Belediye nin beş yıllık dönemde yaklaşık bütçesi nedir.
Belediye nin mevcut yapılmakta olan projeleri nelerdir.
Belediye nin beş yıl içerisinde gerçekleştireceği projeler nelerdir ve hangi zaman diliminde projeler kullanıma geçecektir.
Sorulan bu sorular cevap bekliyor ve muhatabı tarafından, cevaplandırılabilecek mi onu da zaman gösterecek !!!