Gaziosmanpaşa’da 8 Mart Beyaz Ev Zirvesi

 Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen Beyaz Ev Projesi; İlçe kurum ve kuruluşların iş birliği ile çalışmalarını 25 Kasım 2019 yılından itibaren sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol ile şiddet uygulayan kişilere adli kontrol uygulaması verilerek; aile içi yaşanan şiddet sorununa eğitsel faaliyetler ile çözüm üretiyor.

 8 Mart Beyaz Ev Zirvesinde, projenin başarı basamaklarını anlatan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sn. Numan Hatipoğlu:” kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlattığımız Beyaz Ev Projesi ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik 4 oda bünyesinde çalışmalar yürütüyoruz. Çocuk-kadın-erkek gruplarını bir bütün olarak ele alıp ailenin sağlıklı gelişim göstermesini hedefleyen modüller uyguluyoruz. Bugün burada 2019 yılında başlattığımız projemizin emin adımlarla örnek model olarak ülkemizde uygulanmaya başlanacağı bir merkez haline dönüşen başarı hikayesini görüyoruz. Umuyorum ki Beyaz Ev Projesi ile sağlıklı ve huzurlu aile ortamları ve bireyler oluşturulacak ve aile içi şiddet bir nebze önlenmiş olacaktır.”

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Beyaz Ev Zirvesi kapsamında ilk olarak proje ortakları kurumlar ile Beyaz Ev Projesinin başarı hikayesi anlatıldı. Ardından Kaymakamlık binasında çalışan kadın personellere kişisel gelişim semineri ile ikramlı bir program düzenlendi.