GAZİOSMANPAŞA’DA ÖRNEK KURS KARABEKİR KUR’AN KURSU

Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursu 1991 yılından beri 7’den 77'ye herkese eğitim vermeye devam etmektedir. Günümüzde ise 5 sınıf, 4-6 yaş grubu olarak, 2 sınıf, Hafızlık ve Hafızlık Hazırlık olarak eğitim vermektedir.

Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursunda öğrencilere dini derslerin yanında:
-Musiki
-Tashih-i Huruf
-Arapça
-Osmanlıca
-Adab-ı Muaşeret
-Ev Ekonimisi dersleri
ve Ebru Etkinlikleri de yapılmaktadır.
Öğrencileri her yönden geliştirmek amaçlı çok çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Geçmişten günümüze şehir içi-dışı motivasyon gezilerimiz olmakla birlikte, mezun olmuş tüm hafız öğrenciler Umre ziyareti ile ödüllendirildiler.

Bu yıl 40 genç ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kastamonu Gençlik Kampına ve Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine öğrenciler ile katılım sağladılar.
4-6 yaş sınıflarında müfredatla birlikte konuları monotonluktan uzak oyunlar eşliğinde çocuklara eğitim verilmektedir.
İlkokula hazırlık çalışmaları olarak:
-Değerler eğitimi
-Mahremiyet eğitimi
-Sağ-Sol beyin geliştirme etkinlikleri,
-El-göz koordinasyon etkinlikleri,
-Kas gelişimi etkinlikleri
-Deney etkinlikleri yapılmaktadır.
-Belirli gün ve haftaların, Dini ve Milli bayramların bilinci kazandırılmaktadır.

Ayrıca Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursunda Psikolojik Danışman eşliğinde öğrencilerimiz gözlemlenerek çocukların güçlü,yetenekli yönleri üzerinde durulmaktadır. Kendilerini tanımaları, keşfetmeleri sağlanmaktadır. Gerekli görülen öğrencilerle ve velilerle görüşmeler yapılarak velilerin bilinçlenmeleri sağlanmaktadır.

Mahalle halkının da büyük sevgisini kazanan Kazım Karabekir Kur'an Kursu, Velileri bilinçlendirmek, bilinçli ebeveyn olmak adına vatandaşlarımıza yönelik seminerler düzenlenmektedir.