DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

a

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla "Kaçkar UTMB Etkinliğinin" Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kaçkar Dağları'nı dünyaya tanıtmanın arzusunda olduklarını belirterek, "Turizm ekseninde büyümek için çok büyük bir potansiyel var." dedi.

 

Alihan TELATAR-BHA

Bakan Osman Aşkın Bak, Ayder Yaylası’ndaki bir otelde düzenlenen “Kaçkar by UTMB” etkinliğinin tanıtım toplantısında, Rize’nin çayın ve yağmurun başkenti olduğunu belirtti. Turizmin de çayın yanına eklenmesi gerektiğini vurgulayan Bak, Rize’ye kazandırılan yeni havalimanını kullanarak bu hedeflerine ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Bak, Kaçkar Dağları’nın kış turizmi potansiyelinin yanı sıra bölgenin diğer doğal güzelliklerini de vurgulayarak, Huser, Kavron, Avusor ve Amlakit yaylalarının turistik değerlere sahip olduğunu ve çevreye zarar vermeden tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Kaçkar Dağları’ndaki karın kalitesiyle dünya çapında tanındığını belirten Bak, bölgede heliski ve kayak sporlarının yapıldığını ve “Kaçkar by UTMB” etkinliğinin bu potansiyeli daha da artıracağını belirtti. 7, 50 ve 100 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkurlarının, doğayla iç içe olmayı sevenlere benzersiz deneyimler sunacağını vurguladı. Etkinliğe 30 ülkeden 700 kişinin başvuru yaptığını belirten Bak, 2025 Eylül ayında etkinliğin başlayacağını duyurdu.

Bak, “Kaçkar by UTMB” etkinliğinin Kaçkar Dağları’nı dünyaya tanıtacağını ve bölgeye turizm açısından büyük bir ivme kazandıracağını söyledi. Rize-Artvin Havalimanı’nın yakınlığı ve bölgenin turizm altyapısı ile yatak sayısının yeterli olduğunu vurgulayan Bak, etkinliğin heyecan verici bir süreç olacağını ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye’nin spor tesisi yatırımlarında önemli bir yere geldiğini ve uluslararası birçok organizasyon düzenlediğini belirten Bak, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın organize edileceğini ve Şampiyonlar Ligi finalinin düzenlendiğini hatırlattı. “Kaçkar by UTMB” etkinliğinin Rize’ye yakışacağını ifade eden Bak, doğanın korunması ve bölgenin tanıtımı için herkesin çalışması gerektiğini söyledi.

Vali İhsan Selim Baydaş ise Rize’nin doğa sporları için yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Osman Aşkın Bak ve Vali Baydaş, vatandaşlarla tulum eşliğinde horon oynadı.

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu, Belediye Başkan Vekili Aydın Bilsel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Ali Temurci, Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun ve diğer davetliler katıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KKTC'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 2 tır gönderildi – Kıbrıs Genç TV

HIZLI YORUM YAP