Genelkurmay Başkanı Gürak, Namig İslamzade'yi kabul etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Vekili Tümgeneral Namig İslamzade'yi makamında kabul etti.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Vekili Tümgeneral Namig İslamzade, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, İslamzade’yi makamında ağırlamıştır. Ziyaret sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da hazır bulunmuştur.

Görüşmelerde, iki ülkenin askeri ilişkileri ele alınmış ve iş birliği konuları görüşülmüştür. İslamzade ve beraberindeki heyet, 17 Eylül 2024 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret etmiş ve Türk yetkililerle görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bu ziyaretin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki askeri iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulamış ve iki ülke arasındaki kardeşlik ve stratejik ortaklığın altını çizmiştir.

Semih Yalçın'dan Özgür Özel'e Anayasa tepkisi: "Aylak aylak sorular"