DOLAR

34,4676$% 0.32

EURO

37,2859% 0.45

STERLİN

44,9401£% 0.71

GRAM ALTIN

2.997,87%1,49

ONS

2.721,28%1,08

BİST100

8.793,61%-2,32

a

Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

ANKARA-BHA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Filistinlilere yönelik insanlık dışı uygulamalarını ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın bu politikalara yönelik açıklamalarını şiddetle kınadı. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Soykırımcı Netanyahu yönetiminin, Filistinlilere yönelik vahşetlerinden sorumlu olan Yisrael Katz’ın eylemleri kabul edilemez. Uluslararası toplumun bu zulme sessiz kalmaması ve gerekli adımları atması gerekiyor. Bu zulmün failleri, yaptıkları eylemlerin bedelini ödemelidir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki insani durum ve bölgedeki insani kriz masaya yatırıldı. Bakan Fidan, Türkiye’nin bu krize çözüm bulunması için uluslararası toplumun dikkatini çekmek amacıyla tüm diplomatik kanalları kullanacağını belirtti.

Görüşmede, rehinelerin ve esirlerin serbest bırakılması için bir ateşkes anlaşmasının sağlanması amacıyla yürütülen müzakerelerin son durumu da değerlendirildi. Filistinliler arasında uzlaşının sağlanması amacıyla yapılan görüşmelerde Bakan Fidan, Mısır’ın ev sahipliğinde Kahire’de gerçekleştirilen son toplantının olumlu sonuçlarını vurguladı. Ayrıca, Bakan Fidan, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın vefatı nedeniyle taziyelerini iletti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anadolu Efes, Olympiakos'a karşı 15 sayı geriden gelerek kazandı

HIZLI YORUM YAP