Halil İbrahim Yılmaz: Üretimin olmadığı bir yerde nefes alamazsınız

Ankara Kent Konseyi Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu’nun yapılan ilk toplantısının ardından Meclis kurulması için öneri sunuldu.

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) çatısı altında faaliyet gösteren Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanvekili Faruk Köylüoğlu ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz katıldı.

Katılımcı üyelerin kendilerini tanıttıktan sonra söz alan AKK YK Üyesi ve Genel Sekreter Ömer Şan, "Bu platformda hep birlikte elimizi taşın altına koyup, fikirlerimizi paylaşalım. Doğruyu ve yanlışı konuşmaktan çekinmeyelim. Somut çalışmalar ortaya koyarak, ortaya çıkan sonuçları yerel yönetimlere iletelim" şeklinde konuştu.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Başkent'in üretim ve sanayi faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, AKK bünyesindeki bu oluşuma başarılar diledi.

ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu ise sanayicilerin ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Çalışma Grubu'na başarılar diledi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, "Üretimin ve sanayinin olmadığı bir yerde kültür-sanat, sanayi, nezaket ve huzur olmaz. Üretimi olmayan bir yerde nefes almak bile zorlaşır. Bu kentte üretim ve sanayi bilinci oluşturmak için birlikte çalışacağız. Üretenlerin değer gördüğü bir kent iklimi yaratmalıyız" dedi.

Çalışma Grubu'nun ilk toplantısında Meclis olunması için oy birliği ile öneri verildi. Bu öneri AKK YK toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.

Toplantının sonunda Çalışma Grubu Koordinatörlüğüne Mehmet Yalçındere, Sözcülüğe Atilla Yalçın, Sekreterliğe Dicle Tuncay, Sekreter Yardımcılığına Demet Yalçın ve Yazmanlığa ise Mehmet Yiğittekin seçildi.