HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜİŞLETME VE OKULLARDAHİJYEN EĞİTİMİ KURSLARI VERİYOR.

Gaziosmanpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Bakanlığımız ile Opet Petrolcülük A.Ş.arasında yapılan protokol gereği işletme ve okullarda Hijyen Eğitimi kursları  verilmeye başlandı.

İlk olarak İlçemiz Küçükköy Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Alanı öğrencilerine Formatör Öğretmen Hatice Buket TUZLU tarafından verildi.

Kursa katılım şartları;

1-Okur yazar olmak

2-13 yaşını tamamlamış olmak

3-Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak.

Kursu sağlık alanında eğitimi almış eğitimciler tarafından verilmektedir.

 Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre gıda su sektöründe çalışanların hijyen eğitimini alması zorunludur. Kurs programında hijyen kurallarına uygun çalışma ve mesleki yeterlilik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler verilmektedir.Bu kursu alan kişilerin hijyen kurallarına uygun çalışması amaçlanmaktadır. Halk sağlığı açısından risk oluşturan etkenleri,enfeksiyonların neler olduğunu öğrenir.Bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu önlemleri almayı bilir.

Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi kurs sonunda bireyde temizlik,sorumluluk bilinci,saygı ve sevgi,çalışkanlık,nezaket yardımlaşma ve iş birliği,doğruluk ve dürüstlük,adalet ve adil olma,sabır,beraberlik,vatanseverlik,milli birlik ve beraberlik değerleri geliştirilmesi kazandırılması hedeflenmektedir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Özver, Gıda ve Su sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen kişilerden Hijyen Kurs belgesi istendiğini söyledi.Hijyen eğitimi almak isteyenlerin şahsen kuruma gelerek kurs başvurunu yapmaları gerektiğini belirtti.