40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

çok pis oyunlar oynuyorlar.içer den ve dışarıdan
İstanbul büyük şehir belediyesi büyük oyun planlıyorlar gariban işçilerin üzerinden bankamatik memurları pisliklerini kapatmaya çalışıyorlar
İstanbul vatan güvenlik şube de bazı polis memurları
Gariban işçileri galeyana getirmek istiyorlar ve ayrıca binanın içinde görevli bazı görevliler güvenlik şube ile gizli gizli çalışıyor
İstanbul u kaosamı hazırlamaya çalışıyorlar,
Buradan yazıyorum bu iş sokak eylemlerine dönüşecek bunu hazırlayanlara rantın içinde olanlar gariban işçileri kullanarak yapacaklar bunu
İçişleri bakanlığı olaylar patlak vermeden önlemini almak zorundadır tarafsızlığını koruyamaz sa bazı olayların önüne ilerde geçemez
16 yıldır İstanbul u yağmalayanların kozu gariban işçilerin üzerinden tüm yaptıkları pislikleri kapatmaya çalışıyorlar
İstanbul büyük şehir belediyesi içinde olan bir çok kişinin rantçılar ile işbirliği var
İstanbul diken üstünde bu olaydan garibanlar kobay olarak kullanan rantçılar çıkacak
Aman dikkat İstanbul son kozunu oynamasın
İBB Meclisi, Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. Eylül ayı oturumlarının ilk bileşiminde yerel seçime ittifak çatısı altında giren 4 parti de resmen ayrı gruplarını kurarak çalışmalarına başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni grup kuran İYİ Parti ve MHP’ye başarılar diledi. Bu duruma göre İBB Meclisi’nde CHP, AKP, İYİ Parti ve MHP grup kurmuş oldu.
GERGİN BAŞLADI
Oturumun başında gündem dışı söz alan AKP İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işçi ve emekçilerin işlerinden edilmeyeceğine ilişkin verdikleri sözlerin yer aldığı ses kayıtlarını dinleterek “İstanbul’daki gündemler bir kara propagandaya dönüştü” dedi.
Belediye ve iştiraklerinden işçi atılmasına tepki gösteren Göksu, “Gelir gelmez yaklaşık bin 400 kişiyi hangi ruh haliyle kapının önüne koydunuz? Bunun adı siyasi operasyon değil de nedir? Bunun adı partizanlık değil de nedir? Sosyal demokrasi, emek, hak, özgürlük, alın teri ne oldu? Hiçbir zaman emek bir rozetin önüne konulamaz. Emek her zaman rozetten daha üstün bir değerlidir. Bu bir siyasi operasyondur. Bu yaptığınız tam olarak partizanlıktır” diye konuştu.
“TİYATRO, KARA PROPAGANDA”
Yenikapı’da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili de “tiyatro” benzetmesi yapan Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesinde sarf ettiği “643 yöneticiye 1717 makam aracı tahsis etmişler, ben bunları seçimden sonra Yenikapı’da sergileyeceğim” sözlerinin kara propagandaya dönüştüğünü savunarak şunları söyledi:
“Var olduğunu iddia ettiğiniz bin 717 tane makam aracı nerede? Allah aşkına makam araçları bunlar mı? Sonra 643 yöneticiye tahsis edildiği ileri sürülen bin 717 araç bulunmayınca, ‘bunlar hizmet fazlası araçlar’ dediniz. Bu araçlar hizmet fazlası ise 2 Ağustos 2019 tarihli sözleşme ile yaklaşık bir öncekinin üç katı maliyetle İSKİ’ye 997 ilave aracı niçin kiraladınız? Eğer mesele hizmet fazlası araçsa, bunları da göndermeniz lazım. Bu sorulara verecek cevabınız olmadığı için mi Yenikapı’ya gidemediniz? Yenikapı’ya getirdiğiniz, sonra bir gece yarısı operasyonuyla geri götürdüğünüz ve halen orada bulunan, görev yeri bilgileri ve plakaları elimizde olan araçları bir daha hizmete sokmayacağınızı düşünüyorum. İş yapmaya niyetiniz yoksa elbette ki araçların hepsi ihtiyaç fazlasıdır. Onun için siz bu araçların hepsini en iyisi iade edin. Çünkü görünüyor ki sizin iş yapmaya niyetiniz yok. Eğer hiçbir şey yapmayacaksanız, bütün araçlar hizmet fazlasıdır. Yenikapı’da dizilen araçların tamamının
istesi burada. Bundan sonra bu araçları takip edeceğiz. Eğer bu araçları sokakta görürsek mahcup olursunuz.”
“MİLLİ, YERLİ VE ÖZGÜR ÇOCUKLARDAN RAHATSIZ OLDUNUZ”
AKP İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB’nin aralarında Ensar, TÜGVA ve TÜRGEV’in de bulunduğu bazı vakıf ve derneklerle imzalanan protokollerin iptal edilmesini de eleştirerek “Vakıf ve dernekler üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor. Sanki bu vakıflara oluk oluk paralar aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakit para ödendi şeklinde bir algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB’nin bu vakıf ve derneklere verdiği bir kuruş Türk Lirası yoktur. Bu vakıflarla, İBB’nin
sadece yurtlarla ilgili kira ve tefrişle ilgili protokolleri var. Yurt açma gibi faaliyetlerde bir belediyenin vakıf ve derneklerle iş birliği yapması sizi niye rahatsız ediyor? Sizin rahatsız olduğunuz şey burada yetişen, milli, yerli ve özgür çocuklardır. Sizin meseleniz budur” dedi.
“YÜREĞİM BURKULDU”
Tevfik Göksu, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na getirilen Tayfun Kahraman ile ilgili de ağır eleştirilerde bulundu.
Özellikle İYİ Partililer dinlesin diyerek “Böyle bir ismin atandığını medyadan gördüğümde yüreğim burkuldu. Gezi olaylarında 2013 yılında terör örgütlerinin paçavrası altında gaz maskesi ile havaalanı dursun, boğaz köprüsü dursun diyen bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek” dedi.
“SOSYAL AHLAK YOKSUNLUĞU VE OLAĞANLAŞTIRILAN ÇÜRÜMÜŞLÜK”
Daha sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan söz alarak kiralık araç konusuna değindi.
Özkan “Aslında hepimizin çok iyi bildiği, bilmeyenlerimizin ise belki de hissettiği ancak dramatik boyutları konusunda bir türlü gözlerimizin tanıklığına başvuramadığımız bu araç israfının, bu büyük kamu zararının, sosyal ahlak yoksunluğunun ve olağanlaştırılan çürümüşlüğün boyutlarını çarpıcı bir şekilde görmüş bulunuyoruz. Allah
bu usulsüzlüğü açığa çıkartanlardan bin kez razı olsun. Çok şükür bugünleri de gördük” dedi.
Özkan’ın konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını eleştirmesi üzerine gerginlik çıktı.
Özkan “Seçim dönemi beraber mücadele ettiğimiz ve mesai verdiğimiz Kaftancıoğlu hakkında vicdanlara sığmayan ve tamamen hukuktan uzak olarak verilen karar olmuştur. Kaftancıoğlu’nun yıllar önce attığı tweetlerin ve paylaşımların içeriğine elbette katılmak zorunda değiliz. Ancak bunların İstanbul seçiminin 3 ayda 2 defa kaybedilince hatırlanmış ve gündeme getirilmiş olmasını da vicdani ve samimi bulmuyoruz. 7 yıl öncenin hesabı sorulacaksa ‘ne istediler de vermedim’ , ‘bitsin artık bu hasret’ sözlerinin de hesabı sorulmalıdır” dedi.
Özkan’ın konuşması AKP grubu tarafından yuhalanınca meclisi yöneten İmamoğlu müdahale etti. İmamoğlu “Sizi daha nitelikli tavır ve davranışlara davet ediyorum. Alkışlarsınız, söz söylersiniz ama yuhalamak yakışmıyor” dedi.
15 TEMMUZ UYARISI
Göksu’nun iptal edilen vakıf protokollerine ilişkin sözlerine de yanıt veren Özkan “İslam’da ruhbanlık sınıfı yoktur. Tarikatların vakıf adı altında ticari faaliyette bulunması yanlıştır. Sizin bahsettiğiniz bu vakıflarda dindar nesil yetişiyor lafınıza cevaben; bu vakıflarda yetişen benzer güruhlar 15 Temmuz’u yapmıştır. Yeni 15 Temmuzlara meydan vermemek için bu vakıflara yapılan yardım protokollerinin iptali yerinde bir karardır” diye konuştu.
“ARAÇLARI ORAYA ÇEKİNCE PEJMARDE Mİ OLDUNUZ?”
Göksu’nun eleştirilerine cevap veren CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da Göksu’nun konuşmasında işten çıkarmalarla ilgili bölümün 30-35 saniye sürdüğünü, kiralık araçlarla ilgili 3-4 dakika konuştuğunu belirterek “Araçlar insanlardan daha mı önemli? Araçları oraya çekince pejmürde mi oldunuz” diye sordu. İBB personelinin işten çıkarılmasının kendilerini mutlu etmediğini ama iki seçim arasında yapılan alımları da doğru bulmadıklarını söyleyen Subaşı, “Bu atılan çıkarılan arkadaşların iş bulma umutlarıyla oyun oynadınız siz. 150 bin kişiyi KHK ile işten çıkardınız. Buradaki arkadaşların bize akıl verecek kadar aklı varsa gitsinler o aklı Ankara’ya versinler. Bizim insanların haklarını arama konusunda hiçbir tereddütümüz yoktur. Başkanımız içlerinden
temsilcilerini dinledi. Biz TOMA, cop anlayışımız yok. Sadece tekrarlıyorum, bu insanlar mağdurdur ama o insanları mağdur eden biz değiliz. Siz o insanların eve ekmek götürme düşünceleriyle oynadınız, onları mağdur ettiniz” diye konuştu.
“ŞEHİT GAZİ İŞİNİ KARIŞTIRMA”
Subaşı işten atmadıkları insanlar da olduğunu açıkladığı sırası gazi ve şehit yakınlarının işten çıkarılmadığını söylerken gerginlik yaşandı. AKP grubundan bir meclis üyesi “Şehit yakınları ve gazileri siyasete karıştırdıklarını” söylemesi üzerine İmamoğlu “Şehit gazi işini karıştırma. Sakin olun. İdare benim sakin olun. Şehit gazi işini siyasete karıştırdın dedin siyaset yaptın onun için çıkaramadın dedin. O kişi benim. Şehit gazi işini siyasete alet eden namerdin önde gidenidir” dedi. Subaşı konuşmasına devam ederek işe alımlar konusundaki eleştirilerini sürdürdü. AKP’li bir milletvekilinin Metro A.Ş‘de işe alındığı gün İBB’nin parası ile ABD’ye siyaset bilimi doktorası yapmaya gönderildiğini söyledi. İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın İGDAŞ’ta kaç akrabasının çalıştığını soran Subaşı, İSKİ’de soyadı “Göksu” olan 10’a yakın isim olduğunu bunların kaçının Tevfik Göksu’nun akrabası olduğunu sordu.
“GEZİ BİR DİRENİŞTİR”
Tayfun Kahraman’ın daire başkanı olmasına yönelik eleştirilere de sert şekilde yanıt veren Subaşı “Gezi olayları değil Gezi direnişi diyeceksiniz. Kahraman, Taksim Dayanışması üyelerindendir. Ülkeye, şehre, İstanbul’a nasıl sahip çıkılır en güzel şekilde gösterdiler. Orada gösterdiği yeteneklerini burada gösterecek. Kentsel dönüşüm bir rant kapısı olmayacak” dedi.
“HAKKANİYETLE ORADADIRLAR”
AKP İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu tekrar söz aldığında Türkiye’de yaşayan tüm Göksu’ların akrabası olamayacağını, olsa bile soyadı Göksu olan kişilerin işe 14 yıl önce işe girdiğini kendisinin 10 yıllık belediye başkanı olduğunu söyledi.
Binali Yıldırım ile ilgili iddianın ayrıntılarını bilmediğini belirten Göksu “Binali beyin kaç akrabası var orada bilmiyorum ama varsa da hakkaniyetle oradadırlar” dedi. Subaşı’nın Gezi ile ilgili sözlerinin kendisini ürküttüğünü dile getiren Göksu, “Paçavraların arkasında gaz maskesi ile açıklama yapan kişinin İstanbul’a hayır getireceğini düşünmüyorum” dedi.
GEÇMİŞTE ÖVDÜĞÜNÜZ İNSANLARDA YANILDINIZ
Atama ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “atamasına onay verdiğimi Tayfun Kahraman bu ülkenin bir akademisyenidir bir. Şu anda bu ülkenin bir devlet üniversitesinde eğitim görevlisidir iki. Akademik ünvanı vardır üç. Benim çok iyi bir dostumdur dört. Karakterine ve kişiliğine kefilim beş. Bir insanın sürecini irdelemeden hakarette bulunmanızı yadırgıyorum altı. Geçmişte çok övdüğünüz insanlarda yanıldığınız gibi şimdi de sövdüğünüz. insanlar konusunda yanılacaksınız” karşılığını verdi.
Ardından kürsüye gelen AKP’li meclis üyeleri de işçilerin işten atılması, araçların Yenikapı’da sergilenmesi ve bazı vakıf ve derneklerle yapılan protokollerin iptal edilmesini sert bir şekilde eleştirdi. Tartışmalar uzayıp, sözlü sataşmalar kesilmeyince İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oturuma ara verdi
İŞÇİLER VE KİRALIK ARAÇLAR İÇİN KOMİSYON KURULUYOR
Aranın ardından mecliste gündeme geçildi ve AKP grubunun ek teklifleri oylandı. AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş tarafından sunulan tekliflerin ilki meclis gün sayısı ile ilgili oldu. Meclisin 5 gün boyunca toplanmasına ilişkin önergelerinin temmuz ayında oya sunulmadığını ve bu durumu mahkemeye taşıdıklarını belirten Gökkuş, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Gökkuş, bu önergelerinin gündeme alınmasını istedi.
AKP grubu, kamunun kullandığı araçlar konusundaki israfın araştırılması için ve işten atılan personel ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti. İlgili komisyonların AKP’li ve CHP’li üyelerinden oluşacak araştırma komisyonları 3 ay boyunca çalışıp meclise rapor sunması talep edildi. AKP grubunun teklifleri oybirliği ile gündeme alındı. AKP’nin seçim vaadi olan gençlere 10 GB ücretsiz internet hizmeti için de çalışma yapılması konusunda teklif sunuldu. Tekliflerin hepsi gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi. Tüm teklifler 12 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek meclis toplantısında karara bağlanacak
Konuların detaylıca konuşularak meclise bilgi verilmesine destek veren Başkan İmamoğlu, “Soruların cevaplanması için İBB bürokratlarına talimat vereceğim. Hem tasarruf hem işçi hakları tümüyle konuşulsun” dedi.

Süleyman Soylu’dan İBB’ye kayyumla ilgili net açıklama

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!
