40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

İçişleri Bakanlığı, Hurşit Külter’in kaçırılması iddialarını propaganda aracı olarak kullandığı gerekçesiyle, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve Külter’in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Demirtaş ve Baluken cezaevinde bulunuyor. Sözcü’ye konuşan CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise hükümetin tek bir beyan için, 10 ayrı suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çekerek, “bunlarla bizi yıldıramazlar” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter’in Şırnak’ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edilmek istendiği yönündeki iddiaları propaganda aracı olarak kullandığı gerekçesiyle, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve Külter’in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusunda Demirtaş, Baluken, Tanrıkulu ile Gerez’in, Türk Ceza Kanunu’nun, “suç uydurma”, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “suç işlemeye tahrik”, “kanunlara uymamaya tahrik” ile “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçları ile Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları istendi. Demirtaş ve Baluken geçtiğimiz cuma günün düzenlenen HDP operasyonu sonucu tutuklanarak cezaevine konmuştu.

27 Mayıs 2016’dan bu yana kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter Ekim ayının başında Irak’ın Kerkük kentinde ortaya çıkmıştı. Şırnak Valiliği, o dönem Külter’in gözaltına alındığı iddialarını yalanlamıştı. Külter’in kaybolduğu sanılan 27 Mayıs 2016 gününden bu yana özellikle sosyal medyada yetkililere “Hurşit Külter Nerede?” sorusu yöneltilmiş, sosyal medyada #HurşitKülterNerede etiketi ile kampanyalar yürütülmüştü. Cumartesi Anneleri de her hafta ısrarla Hurşit Külter’in akıbetini sormuşlardı. Milli Savunma Bakanlığı, gözaltı iddialarını araştırmak üzere Şırnak’a bir müfettiş gönderdiğini açıklamıştı. CHP’li Sezgin Tanrıkulu da Hurşit Külter ile ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş ve konuşu Meclis gündemine taşımıştı.

CHP’Lİ TANRIKULU: YILDIRAMAZLAR…
İçişleri Bakanlığı’nın hakkında Hurşit Külter’in kaybolması konusundaki beyanları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğu CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümetin tek bir beyan için, 10 ayrı suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çekerek, “bunlarla bizi yıldıramazlar” dedi.
Tanrıkulu Sözcü’ye yaptığı açıklamada, kendisinin daha önce avukat, şimdi de milletvekili olarak “insan hakları savunucusu” olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi; “Ben insan hakları savunucusuyum. Aynı zamanda da milletvekiliyim. Bu tür suç duyurularından çekinmem. Hakkımda buna benzer çok suç duyurusu yapıldı, çok da yargılandım. Hepsinden de beraat ettim” dedi. Hakkındaki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan suç duyurusunu “yıldırma çabası” olarak nitelendiren Tanrıkulu, “Yıldırma taktikleri, tehditler, açılan davaların hiçbiri bizi yıldıramaz. Bu suç duyuruları, hak arama ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskının ifadesidir” dedi. Hurşit Külter’in sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir yerde kaybolduğunun iddia edildiğini hatırlatan Tanrıkulu, “Külter’in kaybolduğunu söyleyen ailesinin ve avukatlarının bu kaygılarını dile getirmemiz, sormamız meşru bir yol. Ama bir beyana ceza yasasının 10 maddesinden suç duyurusunda bulunulması da bu hükümete özgü bir şey olsa gerek” diye konuştu.

HASDAL KIŞLASI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE RAHABİLİTASYON MERKEZİ OLSUN
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı