İndere'de kaya zemine tünel kalıp sistemiyle sağlam konutlar inşa ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede inşa sürecine hızla devam ediyor. Türkiye’nin en büyük şantiyesinin kurulduğu Adıyaman İndere’de deprem konutlarıyla birlikte yaşam alanları da inşa ediliyor. 16 bin 433 kalıcı konutun yapımı için 8 bin kişilik ekip gece gündüz çalışıyor.

BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 ilde 159 şantiyede 153 bin işçiyle depremden etkilenen bölgelerde inşaat çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Kurum, sosyal medya hesabından Adıyaman İndere'deki inşaatın fotoğraflarını paylaşarak, 5 milyon metrekarelik alanda inşa edilen bu şantiyenin Türkiye'nin en büyük şantiyesi olduğunu vurguladı.

Depremde ağır hasar gören Adıyaman'da, Emlak Konut tarafından 5 milyon metrekarelik bir alanda Türkiye'nin en büyük inşaat şantiyesi kuruldu. 8 bin işçi ve 750 iş makinesiyle yürütülen çalışmalarda 16 bin 433 kalıcı konut ve iş yeri inşa ediliyor. Yatay mimariye uygun olarak tasarlanan konutlar, zemin artı 4 katı geçmeyecek şekilde projelendirildi. 6 bin 830 konut için kura çekimi gerçekleştirildi ve hak sahipleri belirlendi. 9 bin 603 kalıcı konutun inşaatı devam ediyor.

Bakan Kurum, "7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik ve 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

"SAĞLAM ZEMİN ÜZERİNE SAĞLAM YAPILAR İNŞA EDİYORUZ"

Emlak Konut Adıyaman Bölge Müdürü Mehmet Ersev Kuzdan, İndere bölgesinin kayalık zemine sahip olması nedeniyle tercih edildiğini belirtti. Kuzdan, "Tünel kalıp sistemiyle imalatlarımızı yapıyoruz, bu nedenle konutlarımız depreme dayanıklı. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz" dedi.

OTOPARK, OYUN GRUPLARI VE YEŞİL ALANLAR YER ALACAK

Kuzdan, proje kapsamında bir caminin de tamamlandığını belirterek, "Parsellerin içinde, binaların önünde kapalı ve açık otoparklarımız, çocuk oyun gruplarımız ve yeşil alanlarımız mevcut. Sadece konut yapmıyoruz, burada sağlam, güvenli ve modern bir şehir oluşturuyoruz" diye konuştu.

📍11 ilimizde🏗️159 şantiyede👷‍♂️153 bin işçimizle sahadayız.

Burası 5 milyon metrekarelik alanla Türkiye’nin en büyük şantiyesi Adıyaman İndere!

7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik, 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz. pic.twitter.com/kU5k3LckYw

— Murat KURUM (@murat_kurum) October 1, 2024