DOLAR

34,2733$% 0.08

EURO

37,6663% 0.07

STERLİN

44,8846£% -0.29

GRAM ALTIN

2.914,96%-0,21

ONS

2.644,50%-0,33

BİST100

9.031,64%-0,85

a

İnşaat Ruhsatları E Belediye ile Daha Hızlı

Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların belediye işlemlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlaması amacıyla geliştirdiği “E-Belediye” hizmetini hayata geçirdi. Belediye ana binasında düzenlenen tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, müteahhitler ve mimarlar katıldı.

Program, E-Belediye sisteminin tanıtım filmi ile başladı. Filmde, vatandaşların belediye işlemlerini dijital platformlar üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak tanıyan yeni hizmetler tanıtıldı. İnşaat ruhsatı, imar işlemleri, vergi ödemelerinden birçok hizmet, E-Belediye sistemi ile dijital ortama taşındı.

Vatandaşlar, belediyeye gitmeden, iş gücü ve zaman kaybı yaşamadan tüm başvurularını E-Belediye sistemi üzerinden yapabilecekler. Bu sayede hem işlemler hızlanacak hem de vatandaşlar için büyük kolaylık sağlanmış olacak. Artık tüm bu süreçler dijital ortamda takip edilebilecek ve sonuçlandırılabilecek.

Başkan Candaroğlu: “Arnavutköy’ü Daha Yaşanabilir Bir İlçe Haline Getirmek İçin Çalışıyoruz”

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Mustafa Candaroğlu, dijitalleşmenin belediye hizmetlerinde devrim niteliğinde bir adım olduğunu vurguladı. Candaroğlu, “Arnavutköy Belediyesi olarak sunduğumuz dijital hizmetlerle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Artık imar başvurularından inşaat ruhsatına kadar birçok işlemi dijital ortamda yaparak hem zamandan tasarruf edeceğiz hem de süreçleri daha şeffaf hale getireceğiz,” dedi.

Candaroğlu ayrıca, “Bizim asıl gayemiz, Arnavutköy’ü doğası, yeşili, denizi ve mimarisiyle öne çıkan bir ilçe haline getirmek. Kentsel dönüşüm çalışmalarına da yakında başlayarak, modern ve yaşanabilir bir Arnavutköy inşa edeceğiz. Bu süreçte halkımızın desteğiyle, ilçemizi gelecek nesillerin daha mutlu yaşayacağı bir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız,” ifadelerini kullandı.

E-İmar Uygulaması 1 Şubat’ta Başlıyor

E-Belediye sistemi kapsamında sunulan hizmetlerden biri olan E-İmar uygulaması da 1 Şubat itibarıyla devreye girecek. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar, imar durumu sorgulama, imar başvurusu yapma ve ruhsat işlemlerini tamamen dijital ortamda gerçekleştirebilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ARNAVUTKÖY’DE DEV KAZANLAR KAYNADI KIŞLIK LEZZETLER HAZIRLANDI

HIZLI YORUM YAP