40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, oğlunun katilini idam sehpasında affederek dünyanın gündemine oturan ve 2014 yılında Maltepe Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen İranlı Samareh Ali Nezhad’ı, yaşadığı Royan kentinde ziyaret etti. Kılıç’ı evinde konuk eden Nezhad, “Yılın annesi olduktan sonra İran’da affetme olaylarında büyük artış oldu. İdamlar azaldı” diye konuştu.
Tahran 22. Bölge, Royan ve Nişabur Belediyeleri ile kardeşlik ve işbirliği protokolleri imzalamak için meclis üyeleri ile birlikte İran’a giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, oğlunun katilini affederek idam sehpasından kurtaran ve Maltepe Belediyesi tarafından 2014 yılında yılın annesi olarak dünyaya tanıttığı Samareh Ali Nezhad’ı, İran’ın Royan kentindeki evinde ziyaret etti.
“İRAN’DA KIZ KARDEŞİM VAR”
Nezhad ailesine, samimi ve misafirperver karşılaması için teşekkür eden Kılıç, şunları söyledi: “Bu olayı öğrendikten sonra İran Başkonsolosu ile irtibata geçerek kendisine yılın annesi ödülünü verdik. Ardından 2015 yılında Dünya Barış Günü’nde Samareh hanımla güvercin uçurarak, dünyaya barış mesajı vermek istedik. Kısa sürede davetimize olumlu cevap verdi. Ben de Royan’a gelerek, kendisini ziyaret edeceğime söz verdim. Ve sözümü tuttum. Biz 6 erkek kardeşiz ama benim İran’da bir kız kardeşim var. Kolay değil evlat acısını dindirmek, katilini bağışlamak. Ancak insan sevgisi olan Anadolu Hümanizmi’ni içselleştirerek anlayabiliriz. El Nezhad Ailesi İran ‘da yuvamız oldu. Samareh El Nezhad ‘ın sevgi dolu yüreği; Maltepelilerin teveccühü ile aldığı Anadolu Hümanizmi ve Yılın Annesi ödülleriyle tüm dünyaya açıldı ve Maltepemizle birlikte tanıtıldı. Böylesine bir değere öncülük etmekten onur duyuyorum. Yüreğinde sevgi ile dünyaya bakan herkes; benim bacım, kardeşim ve canım. Samareh El Nezhad, başka bir dünya mümkün dedi. Oğlunun katilini tek bir tokat karşılığında idam sehpasından aldı. Ne mutlu ki böyle bir değeri ve umudu dünyaya duyurmak için öncü oldum” diye konuştu.

“AFFETMELER ARTTI”
Başkan Kılıç ve beraberindeki heyeti evinde ağırlayan Samareh Ali Nezhad da, “Oğlumun katilini idam sehpasından indirmem İran’da geniş yankı buldu. Buradaki bütün televizyonlar ve gazeteler benden bahsediyordu. Ancak dünya beni Maltepe Belediyesi’nin yılın annesi seçmesi ile tanıdı. O ödülü aldıktan sonra dünyanın dört bir yanından kadınlar evime geldi. Almanya, Lübnan, Türkiye ve Fransa’nın da aralarından bulunduğu 12 ülkeden yüzlerce anne evime geldi. Bu olaydan sonra İran’ın dört bir yanında yüzlerce kadın, çocuklarının katilini ipten aldı. Affetme olaylarında büyük artış oldu. Affetmenin insana verdiği iç huzuru, kısas ve intikam duygusu hiçbir zaman veremez. Affettikten sonra iç dünyamda çok farklı bir huzur yaşamaya başladım. İnanıyordum ki oğlum öbür dünyada çok iyi yerde ve rahat” diye konuştu.
MALTEPE’DE BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURDULAR
Maltepe Belediyesi tarafından 2014 yılında “Yılın Annesi” seçilerek dünyaya adını duyuran Samareh Ali Nezhad, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Maltepelilerin konuğu olmuştu. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden Kılıç ile birlikte gökyüzüne beyaz güvercin bırakan Samareh, dünyaya barış mesajı vermişti.

Beşçeşmeler’de Gagavuz coşkusu
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BIZDEN HABERLER
Proje Lideri Murat Şahin’den “Uzlaşı” Vurgusu: “Siyaset Sadece Meclis’te Yapılmaz!”
Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.