DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

a

İsrail kara harekatını resmen duyurdu!

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Adraee, Lübnan sınırındaki hedeflere yönelik belirli amaçla kara operasyonu başladığını resmi olarak açıkladı. Başlatılan kara operasyonuna ise Kuzey Okları harekatı adı verildi.

ANKARA-BHA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail’in güney Lübnan sınırına yakın hedeflere yönelik kara operasyonuna başladığını duyurdu.

IDF Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail’in gece saatlerinde Lübnan’ın güneyine başlattığı operasyonun birkaç köyde gerçekleştirildiğini açıkladı. Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada operasyonun siyasi karar doğrultusunda gerçekleştiğini ve Hizbullah’ın hedeflerine ve altyapısına yönelik olduğunu belirtti.

Adraee, “Bu operasyon, sınır bölgelerindeki İsrail yerleşimlerine yönelik gerçek ve acil bir tehdit oluşturan birkaç köyde gerçekleştiriliyor. Operasyon, Genelkurmay ve Kuzey Komutanlığı’nın son birkaç ay içinde hazırladığı ve eğitimlerine dayanan bir plana uygun olarak yürütülüyor. Kara kuvvetleri, hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile destekleniyor ve bu saldırılar piyade birlikleriyle tam koordinasyon içinde gerçekleştiriliyor. Operasyonun aşamaları onaylanmış ve siyasi karar doğrultusunda uygulanıyor. ‘Kuzey Okları’ operasyonu, durumu değerlendirme ile birlikte Gazze ve diğer cephelerdeki çatışmalarla paralel olarak devam ediyor. İsrail Devleti vatandaşlarını korumak için çaba gösteriyor ve Savunma Ordusu savaş hedeflerine ulaşmak için mücadele etmeye devam ediyor.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail kara harekatını resmen duyurdu!

HIZLI YORUM YAP