İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı: 8 ölü!

İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.

BHA DIŞ HABERLER

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti ve 59 kişi yaralandı. İsrail yetkilileri, operasyonun Hizbullah’ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil’i hedef aldığını belirtti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıdan sonra çok sayıda yaralının hastanelere kaldırıldığını ve bölgede büyük hasar oluştuğunu açıkladı. İsrail ordusu, Beyrut’un güney banliyösüne insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini doğruladı. Saldırı sonrasında patlama sesi duyuldu ve duman bulutları yükseldi.

Beyrut’un güneyindeki bazı binalarda büyük hasar oluştuğu bildirildi. Ambulanslar, saldırıda hedef alınan binadan çok sayıda yaralıyı taşıdı. İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a “ince” bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı ancak ayrıntı vermedi.

LÜBNAN’DA NELER YAŞANDI?

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun Beyrut’un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İlk belirlemelere göre, saldırıda 5 çocuk hayatını kaybetti. Saldırı, yoğun nüfuslu bir bölge olan El-Kaim Kompleksi yakınında gerçekleşti.

Bölgede bulunan Sivil Savunma ve Kızılhaç çalışanları ile sağlık görevlileri, saldırı alanına gitmemeleri, yolları boşaltmaları ve kurtarma operasyonlarına yer açmaları için bölge sakinlerini uyardı. NNA, hedef alınan binanın 4 füzeyle vurulduğunu ve binada çok sayıda kadın ve çocuğun öldüğü veya yaralandığı bildirdi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 5 çocuğun hayatını kaybettiği tespit edildi.