İzmir'de yoğun yağış: Yollar sele döndü, binalar çöktü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde gece 02.00'de başlayan ve öğle saatlerine kadar süren yoğun yağış sele neden oldu. Bazı ilçelerde yollar göle döndü, binalar çöktü.

ANKARA-BHA

İzmir’de etkili olan şiddetli yağışlar, sel felaketine yol açtı. Menderes ilçesinde Ahmetbeyli mahallesi Maydonoz Koyunda yol çökmesi yaşandı. Seferihisar’da ise Çolak İbrahim Bey mahallesi 95 Sokak’taki bir inşaatın istinat duvarı yıkıldı. Güvenlik önlemleri nedeniyle bina boşaltıldı.

Yağışın şiddetiyle birlikte çok sayıda ev ve araç zarar gördü.

Yağışın şiddetlenmesiyle birlikte zemin katta bulunan ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Menderes ilçesi Özdere Mahallesi 14 Evler Sahili’nde bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Neyse ki olayda ölü veya yaralı bulunmadı, ancak 1 kamyon ve 2 otomobil zarar gördü.

Mahalle muhtarı, “Yağış gece boyunca etkili oldu. İlk incelemelerimize göre, istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Komşu binaları güvenlik amacıyla boşaltmak zorunda kaldık. Yetkililerle koordineli bir şekilde çalışacağız. Herkese geçmiş olsun” dedi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar dikkate alınmamıştı.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada, “Seferihisar başta olmak üzere Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ve Bayındır gibi ilçelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve deniz üzerinde su hortumu gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekir” uyarısında bulunmuştu.

OECD Ülkeleri arasında Türkiye’nin işsizlik oranı yükseliyor