DOLAR

34,2526$% -0.04

EURO

37,0287% 0.03

STERLİN

44,5510£% 0.06

GRAM ALTIN

3.024,30%-0,10

ONS

2.748,28%-0,01

BİST100

8.838,60%2,13

Kaçkar Turizm Birliği toplantısı Artvin'de yapıldı

Artvin'de Kaçkar Turizm Birliği toplantısı, yapıldı.

Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN-BHA

DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Artvin Valisi Turan Ergün, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız, Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Artvin Valisi Turan Ergün, Artvin ve Rize’nin eşsiz doğası, sıcak insanları ve binlerce yıllık kültürel zenginlikleriyle öne çıkan turizm şehirleri olduğunu vurguladı. Bölgenin dik yamaçlı vadileri, yüksek dağları, şelaleleri, gölleri, milli parkları, yaylaları ve zengin flora ve faunasının alternatif turizmde büyük bir potansiyel sunduğunu belirtti.

Ergün, Kaçkar Turizm Birliği’nin bölgenin turizm potansiyelini aktif olarak kullanarak Artvin ve Rize’yi ulusal ve uluslararası platformda hak ettiği yere taşımayı hedeflediğini söyledi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin ve Rize’nin en önemli ortak değerinin Kaçkar Dağları olduğunu belirterek, bu dağların kıymetinin yeni yeni keşfedilmeye başladığını ifade etti.

Turizmde gelişme ihtiyacının altını çizen Baydaş, “Bizi diğer şehirlerden farklı kılan şey, doğamız, dağlarımız, yaylarımız ve Kaçkar’ımız. Kaçkar Turizm Birliği bu anlamda önemli bir misyon üstleniyor. Bu birliği sağlıklı bir şekilde ilerleteceğimize inancım tam” dedi.

Rize-Artvin Havaalanı’nın iki ili buluşturan önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Baydaş, turizmde kaydedilen ilerlemeleri paylaştı. Geçen yıl Aralık ayında Rize-Artvin Havaalanı’nın 1 milyonuncu yolcusunu ağırladıklarını hatırlatan Baydaş, bu yılın sonuna doğru bu rakamın 1 milyon 200 bin – 1 milyon 300 bine ulaşmasını beklediklerini belirtti. Önümüzdeki yıl Antalya, Bursa ve İstanbul’a seferlerin eklenmesiyle havaalanının 1 milyon 500 bin – 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını öngördü.

Baydaş, gelecek yıllarda Artvin’den başlayarak Kaçkar Dağı çevresini dolaşan 180 kilometrelik bir ultra maraton düzenleme planlarının olduğunu duyurdu.

Turizm alanında ortak bir dil ve vizyon oluşturmanın önemine dikkat çeken Baydaş, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak yapılan toplantıda 2025 yılı mali bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

22 Ekim Dünya Kekemelik Günü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.