KADIN ÇALIŞTAYI İŞ BAŞINDA

ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesinin düzenlediği 1. Gaziosmanpaşa Türkan Saylan Emekçi Kadın Çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya CHP Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları, CHP Eyüp Sultan İlçe Kadın Kolları, Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları, ADD Gaziosmanpaşa Şubesi, Yenilik Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları, Gaziosmanpaşa Sokak Kültür Merkezi, Pir Ahmet Yesevi Cemevi, Eğitim -Sen İstanbul 4 Nolu Şubesi, Eğitim-İş İstanbul 4 Nolu Şubesi katıldı.

ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı Çalıştayın açış konuşmasında "Geleceğimizin ışıkları olan kız çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması ve eğitim yoluyla toplumdaki cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi için 120 şubemiz ile sürdürdüğümüz çalışmalarımızla kadın emeğinin ve özverisinin yarattığı tüm değerlerin yok edilmesine, görmezden gelinmesine ve önemsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz!

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde öğretme ve öğrenme yolunda çağdaş bir gelecek için tüm kadınlarımızla el ele ilerlemekten, bu yolculukta destekçileri olmaktan gurur duyuyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kadınların güçlenmesi ve özgürleşmesi için yorulmadan çalışmaya; eşitsizliğin, şiddetin ve sömürünün karşında durmaya devam edeceğiz.

Başta, 1908 yılında ABD’de eşit çalışma ve ücret istemiyle yaptıkları grev sırasında ölen 138 emekçi kadın ve bugüne kadar öldürülen tüm kadınların anısı önünde saygı ile eğiliyoruz." dedi. Çalıştay sonucunda oluşturulan ortak bildiri 8 Mart' ta basın duyurusu olarak Gaziosmanpaşa Meydanında okunacak. Bildiri daha sonra Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına ve Belediye Başkanlığına sunulacak.

Haber Bora Ay